MHP’li Varlı zarar gören alanları inceledi

ADANA (BÖLGE)– Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana’da şiddetli yağışlardan ötürü yaşanan sorunla ilgili Devletin seferber olduğunu belirtirken 

“Adana’nın mağdur olması, Türkiye’nin mağdur olması anlamına gelir. Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesi, üreticilerin, esnafın ve diğer vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor ve bekliyoruz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ VARLI İNCELEMELERDE BULUNDU

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Ekili-dikili alanları gezen Varlı, olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği tahribatı yerinde gördü. Özellikle il merkezinde şiddetli yağışların hayatı felç ettiğini belirten Varlı, konut ve işyerleri zarar gören vatandaşların yaşadığı sorunların üzüntü verici olduğunu söyledi.

“CAN KAYBININ YAŞANMAMASI TESELLİMİZ OLDU”

Muharrem Varlı, yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi.

“Adana özellikle 24 ve 25 Aralık 2019 tarihlerinde aşırı yağışlardan dolayı olağanüstü günler yaşadı. Günlük hayat önemli ölçüde felç olurken, pek çok ev ve işyeri zarar gördü, ekili-dikili alanlar da aynı şekilde etkilendi. Narenciye bahçeleri, meyve bahçeleri ve sebze ekili tarlalarda üreticiler büyük mağduriyetlere uğradı. En büyük tesellimiz ise, can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın idaresinde kriz koordinasyon merkezinin çalışmaları hiç kuşkusuz bunda etkili olmuştur.”

“KIŞ MEVSİMİ İÇİN HAZIRLIK YAPILMALIYDI”

Muharrem Varlı şöyle devam etti:

“Bu vesileyle belirtmek gerekir ki; kent merkezinde yaşanan ve ulaşımın ciddi şekilde aksadığı, konutların ve iş yerlerinin etkilendiği şiddetli yağışlara hazırlık yapılmağı da ortaya çıkmıştır. Özellikle kış mevsimine girilirken rögarların, kanalizasyon sisteminin en verimli şekilde hizmet verebilmesi için açık tutulması gerekir. Başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili kurumların olağanüstü şartlara hazırlıklı olması lazımdır. Umuyor ve diliyoruz ki, bu son hadiseden dersler çıkartılır.”  

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN!

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı “Sonuçları itibarıyla şehrimize ve bölgemize felaket olarak yansıyan durumla ilgili Devletimiz adeta seferber olmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum bizzat gelerek incelemelerde bulunmuş ve sular tamamen çekildikten sonra zarar tespit çalışmalarının yapılacağını açıklamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar için, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ise aileler için maddi yardım gönderdiği bilgisini aldık. İyi ki Devletimiz var. Allah Devletimize zeval vermesin. Adana, tarımsal üretimiyle Türkiye’yi doyuran bir ilimiz. Adana’nın mağdur olması, Türkiye’nin mağdur olması anlamına gelir. Dolayısıyla Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesi, üreticilerin, esnafın ve diğer vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor ve bekliyoruz. Şehrimizin, bölgemizin yaralarının kısa zamanda sarılması için konunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor