MİLLİ VE REKORTMEN YÜZÜCÜ MORKAL UÇAK’A KİTABINI ARMAĞAN ETTİ

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın yetiştirdiği milli ve rekortmen yüzücü Faruk Morkal, Bölge Gazetesi  Kurucusu ve Genel Koordinatörü Nevzat Uçak’a ‘’SULAMA KANALINDAN OLİMPİYATLARA’’ adlı kitabını armağan etti.

Morkal, üike genelinde sporla ilgili yayınlanan kitapların yetersiz olduğunu, bu eksikliği bir nebze de olsa gidermek için kitabında hem kendi spor yaşantısından kesitler, anılar, başarılarının yanı sıra başta Adanalı milli ve rekortmen sporcular olmak üzere Türkiye genelinde yüzme ve sutopunda öne çıkan sporculara yer verdiğini söyledi.

Morkal, yüzmeyi çok küçük yaşlarda ağabeyi Selahattin Morkal’ın da desteğiyle evlerinin önünden geçen sulama kanalında öğrendiğini, daha sonra ki yıllarda etrafı hurma ağaçlarıyla çevrili Atatürk Yüzme Havuzu’da yüzmeyi geliştirdiğini, yüzme ve sutopunda yüzün üzerinde milli mayoyu giydiğini kaydetti.

Kırdığı rekorların yanı sıra Balkan,  Akdeniz Oyunları, Avrupa  Dünya Şampiyonaları ile 1972 Münih Olimpiyat Oyunları’na katıldığını anımsatan Morkal,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’10 yaşından bu yana spora önemli katkılar sağladım. Türkiye’de yüzme ve sutopunda kısıtlı olanaklara rağmen onlarca rekor kıran ve milli takıma hizmet eden sporcuların başında geliyorum.  Bundan 40-50 yıl kadar önce yurt dışında önemli başarılar elde eden sporculara altın ve para ödülü yoktu. Ancak spor bizlere itibar ve saygınlık kazandırdı. Bu sayede Avrupa’da görmediğim ülke kalmadı. Tüm ailelere önerim çocuklarını başta jimnastik ve yüzme olmak üzere spora yönlendirmeleridir.’’

Morkal, Milliyet Gazetesi  tarafından yılın sporcusu seçilmişti.

UÇAK: ‘’SPOR MÜZESİ KURULMALI’’

Bölge Gazetesi Kurucusu ve Genel Koordinatörü Nevzat Ucak, milli ve rekortmen yüzücü Faruk  Morkal’ın önemli başarıları bulunduğunu, Morkal’a spor yaptığı dönemlerde yazılarıyla büyük destek verdiğini belirterek armağan ettiği ‘’SULAMA KANALINDAN OLİMPİYATLARA’’ adlı kitabı için teşekkür etti.

Avrupa ve Dünya genelinde bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşı’nın okunmasını sağlayan efsane sporcuları Faruk Morkal gibi kaynak kitap yayınlamalarını öneren Uçak, ‘’Faruk hem iyi sporcu hem de iyi insan. Kentimizin ve ülkemizin gururu olan Faruk Morkal olmak üzere tüm branşlarda efsane sporcuların fotoğrafları, özgeçmişleri, başarıları hatta sporda kullandığı malzeme ve giysilerinin bulunduğu SPOR MÜZESİ oluşturulmalıdır’’ diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor