MUCİZE’NİN ADI ELİF

(HABER MERKEZİ)-Seher Dereli Perinçek Eğe Üniversitesi’nde öğretim görevlisiydi. Biri ikiz toplam 4 çocukları vardı. Adları Elzem, Ezel, Umut ve Elif’ti. Birlikteydiler evde, birden sarsıntı oldu, çığlıklar gökyüzünü deldi.. Oturdukları alan sanki ayaklarının altından kayıyordu.. Tam o sırada apartman çöktü.. Haberi tüm dünya duymuştu.. Herkes telefonlara sarılmış, televizyonlar canlı yayına geçmişti.. Seher Perinçek ve çocukları enkaz altında kalmıştı.. İzmir alarm halinde, dünya kulaklarını İzmir’e dikmişti.. Yardım ekipleri koşuşturuyorlardı..  Seher Dereli Perinçek  ile çocukları  Elzem, Ezel, Umut ve Elif Perinçek de enkaz altında kalmıştı. Seher Dereli Perinçek ile ancak 16 saat sonra irtibat kuruldu.

Ekiplerin yoğun çabası sonucu depremden yaklaşık 23 saat sonra, Seher Dereli Perinçek ile ikizleri Elzem ve Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı. Umut Perinçek’in ise cansız bedenine ulaşıldı. Ya Elif !.. Elif yoktu, daha 3 yaşındaydı.. Ve Elif pencere ile kolonlar arasında sıkışmıştı.. İşte o mucizenin hikayesi..

MUCİZE’NİN ADI ELİF

Her dakika bir gün kadar uzun geliyordu yardıma koşanlar ve annesi için.. Türkiye nefesini tutmuş müjdeli bir haber bekliyordu Elif için.. Umutlar tükenmek üzereydi, 65 saat geçmiş Elif bulunamamıştı.. Tam 65 saat ve 65 saatin sonunda müjdeli haber geldi, kurtarma ekipleri Elif’e ulaşmıştı.. Binanın kolonuyla evin penceresine sıkışmıştı Elif.. Ekipler, iğneyle toprağı kazar gibi yaklaştılar Elif’e.. Yaşıyordu Elif.. 65 saat sonra bulunmuştu, hemen müjdeyi verdiler ELİF’İ GETİRİYORUZ ACİL AMBULANS..

 “Elif’in gülüşünü gördükten sonra mutluluktan göz yaşlarımızı tutamadık. Buradaki tüm çalışma arkadaşlarımız kahramanlık hikayesi yazıyor. Yemeden içmeden tüm Türkiye’ye umutlu, mutlu, güzel haberler vermeye çalışıyoruz” diyerek mutluluk gözyaşı döküyordu kurtarıcı ekipte yer alanlar..

Evet, Elif 65 saat yaşam mücadelesi vermiş ve hayata dönmüştü.. Ama bilmiyor ki, kardeşlerinden biri ölmüştü.. DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ELİF..

KILIÇDAROĞLU ELİF PERİNÇEK’İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

 Müjdeli haberi ilk öğrenenlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP lideri Elif Perinçek’in ailesini telefonla aradı. Elif’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve sosyal medya hesabından Elif’in kurtarılma anının fotoğraflarını paylaşarak, şu mesajı yayımladı;  “Sen bizim umudumuzsun güzel kızım…” 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor