MUSTAFA TUNÇ; “19 MAYIS 1919 MİLLETİMİZ İÇİN BİR MİLATTIR”

(HABER MERKEZİ)-AK Parti Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, 19 Mayıs 1919 tarihinin, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olduğunu vurguladı. AK Partili Tunç, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş savaşını başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla birlikte Anadolu’da başlayan kurtuluş kıvılcımlarının bir ateş topuna dönüştüğüne dikkat çeken AK Parti Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, “Samsun’da asker üniformasını çıkaran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak üzere, Anadolu’yu adım adım gezmiş, Erzurum, Sivas kongrelerini düzenlemiş, Amasya Genelgesi’ni yayınlamıştır. Böylelikle Samsun’da başlatılan bağımsızlık hareketi dalga, dalga tüm yurda yayılmıştır” dedi.

Mustafa Tunç, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin “güvencesi” olarak gördüğü Türk gençliğine 19 Mayıs’ı bayram olarak hediye ettiğini kaydetti. Tunç, “105 yıl önce Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi bugün bizlerin millet olarak bayrağımızın gölgesi altında özgür olarak yaşamamızı sağlamıştır. Bugün bizlere düşen tarihi görev ve sorumluluk da, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimizin kutsal emanetleri olan yurdumuzu, milletimizi onların hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman ecdadımızın, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor