Müzeyyen Şevkin’den siber zorbalığa tepki

ANKARA (BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’ın e-posta ve sosyal medya hesaplarının siber zorbalıkla ele geçirilmesine sert tepki gösterdi. Gazetecilerin hesaplarının yaptıkları Libya paylaşımları sonrasında ele geçirildiğine dikkat çeken Dr. Müzeyyen Şevkin, “Sayın Cumhurbaşkanının Libya şehitleriyle ilgili ‘birkaç tane şehit’ gibi kabul edilemez açıklamasının ardından iki gazetecimiz, siber zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

MECLİS’TE GÜNDEME GETİRDİ

Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’ın Twitter ve hesaplarının bağlı bulunduğu mail hesapları, yaptıkları Libya paylaşımı sonrasında şüpheli bir şekilde ele geçirilmesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, bu durumun asla kabul edilemeyeceğini belirtti. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Şevkin, “Sayın Cumhurbaşkanının Libya şehitleriyle ilgili ‘birkaç tane şehit’ gibi kabul edilemez açıklamasının ardından kamuoyunun haber alma hakkını gözeterek haber ve paylaşımlar yapan iki gazeteci, tam anlamıyla siber zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz, olayın tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

“SORUMLULARI BULUN, YASAL İŞLEM BAŞLATIN”

Yaşanan gelişmelerin hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını, iki gazetecinin karşı karşıya kaldığı durumun bir izahının bulunmadığını aktaran Dr. Müzeyyen Şevkin, “Ancak telefonlarla açılabilen hesaplara normal şartlarda girilebilmesi mümkün olmazken bir GSM operatörü de kullanılarak tüm sosyal medya hesapları ele geçirilmiş, yasadışı yöntemlerle bir hukuksuzluk yaşanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her birey için büyük bir tehdit oluşturan bu olay derhal araştırılmalı, sorumlu kişi, kişiler ve kurumlar kamuoyuna açıklanmalı, gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor