NEFRET DİLİ VE OZAN GÜLAÇTI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Parti Grup Başkanvekilidir Ozan Gülaçtı.. Sivri dil kullanmakla tanınmaktadır…

Önceki gün Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşmak için söz aldı, muhalif belediyelerden ve Belediye Başkanlarından söz ederken UTANMAZLAR kelimesini kullandı.. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tepki gösterdi, özür dilemesini istedi “Ben Belediye Başkanlarımıza utanmaz adam dedirtmem” dedi..

Gerçekten salonda buz gibi bir hava esmişti.. İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Mersin, Antalya say say bitmez hangi belediye başkanı utannmaz adamlar arasında sayın Ozan Gülaçtı? 

Ayrıca utanmaz adam ne demek?

Biz cevap verelim;

 “Onursuz sayılacak, ya da gülünç olacak duruma düşmek.”

Başkan Zeydan Karalar özür dilemesini istedi Ozan Gülaçt’dan.. Kendi grubundakiler  de sessiz kaldı, yani grup başkan vekilinin yanlışı karşısında susmayı tercih ettiler..

Ozan Gülaçtı, bugün ittifak halindeki MHP’li Adana eski Belediye Başkanı arasında da böyle tartışmalar yaşamış ve yaşatmıştı.. Arşivleri araştırdık.. Şöyle bir haberle karşılaştık;

Tarih, 14 Ekim 2016.. Yer; Adana Büyük Şehir Belediye Meclisi salonu.. Ozan Gülaçtı, yine Grup Başkan Vekili ve yine sivri dilli.. Haber, aynen şöyle;

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis toplantısı sırasında sert sözlerle tepki gösterdiği AKP Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı’yı bağırarak salondan atmaya kalktı. Gülaçtı, AKP grubuyla birlikte salonu terk ederken, Başkan Sözlü, “Neredeyse Altın Koza üzerinden hırsızlık yaptığımı söyleyecek. Oyuncak gibi kuruyorlar, geliyor konuşuyor. Dışarıda da ‘kikikiki’ yapıyor yüzüne. Var mı böyle avanta? Biz de Adana çocuğuyuz ya. Belediye başkanı sıfatımız var diye diğer sıfatlarımızı terk etmedik ki”

Zeydan Karalar, Hüseyin Sözlü gibi konuşmadı..  Salondan da atmadı..Belediye Başkanlarından özür dilemesini istedi.. Ama partisinden hiçbir Belediye Meclis üyesi  de grup başkanvekillerine destek çıkmadı, başları önünde dinledi.

Yapma be kardeş!.. Bu ülke, bu kent hepimizin.. Niye birbirimize düşman gibi bakıyoruz ki? Siyaset, seçimden seçime, hizmet her gün yapılmalı..

Siyaset nefret diliyle konuşma mesleği değil ki!..

Ozan Gülaçtı!.. Gel şu nefret dilinden vaz geç.. İnsanlara kucak aç, ya da açılan kucağı hızlı adımla koş.. Böyle daha mutlu olursun be kardeş..

Zeydan Karalar da, Hüseyin Sözlü’nün yaptığını yapsa, seni salondan atsa daha mı iyi olurdu..

Ne demiş atalarımız;

TATLI  DİL YILANI  DELİĞİNDEN ÇIKARIR..

Bir dene be kardeş.. Ne kaybedersin..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor