Nisa Nur Sarıtaş ile yıllara meydan okuyan sihirli dokunuşlar

Günün modasını son teknoloji cihazlarla bayan ve erkek müşterilerine sunan güzellik uzmanı Nisa Nur Sarıtaş ile kişisel bakım üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Profesyonel ve güler yüzlü ekibiyle müşteri memnuniyeti odaklı çalışan Nisa Nur Sarıtaş Güzellik Merkezi’nde; lazer epilasyon, bölgesel incelme, cilt bakımı, leke protokolleri, protez tırnak, manikür-pedikür, ipek kirpik vs başlıca olmak üzere, tepeden tırnağa, güzellik adına aradığınız her şey var!

***

ÖZEL İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (534) 042 28 01

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Hemen hemen her kadının derdiyken, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak şimdilerde erkekler arasında da trend oldu. Güzellik merkezlerine yönelen erkekler, bazı işlemleri kadınlardan daha çok yaptırır durumdalar. Gerçekten de ufak dokunuşlar büyük farklar yaratıyor; ama işi bilen birinin önderliğinde, doğru yerde ve zamanda… Güzellik merkezi sahibi Nisa Nur Sarıtaş’dan işin inceliklerini öğreniyoruz. Cemalpaşa Mahallesi, Gazipaşa Bulvarı üzerinde yer alan Nisa Nur Sarıtaş Güzellik Merkezi, sizlere bilinçli güzelleşmenin kapılarını açıyor. Cildin ihtiyaçlarını çok iyi belirleyen ekibi ile daha salona ilk adım attığınız andan itibaren size güven veren bir güzellik merkezi burası.  Nisa Nur Sarıtaş, yaptığımız keyifli röportajımızda, son teknoloji cihazlarla ve yeni tekniklerle genç kalmanın, fit bir vücuda sahip olmanın, güzel ve yakışıklı görünmenin uzak bir hayal olamadığını vurguluyor. Her bütçeye uygun fiyatlandırma politikasıyla asgari ücretle çalışanları bırakın, üniversite öğrencilerinin bile rahatlıkla gelebildiği bir yer olan merkezde, ricamızı geri çevirmeyen Nisa Nur Sarıtaş, gazetemiz okurları için de yüzde 20 indirim sağlam nezaketi gösteriyor. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz. İşte o röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 2001 yılında Dünya’ya geldim. 15 yaşında stajyer olarak başladığım sektörde, 6 yıldan bu yana faaliyet gösteriyorum. Yaklaşık 3 yıldır da, kendime ait merkezimde danışanlarıma hizmet vermeye devam ediyorum.

Merkezinizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Lazer epilasyon, bölgesel incelme, cilt bakımı, leke protokolleri, protez tırnak, manikür-pedikür, ipek kirpik vs… Kısacası, saç işlemleri haricinde bir bayanın veya bir erkeğin, bizimki gibi Unisex tarzda bir güzellik salonuna girdiği zaman, alması gereken kaç kalem hizmet varsa, hepsini tek çatı altında toplandığımızı söyleyebilirim. Her biri alanlarında uzman 5 kişilik kadro ile günde 50 kişiye işlem yapabilecek bir kapasiteye sahibiz. Randevu sistemiyle çalışıyor ve haftanın 7 günü, sabah 08-00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Şu ana kadar, memnun olmadan ayrılan hiçbir danışanımız olmadı. Bununla da gurur duyuyoruz.

Pürüzsüz bir yüze ve tene sahip olmak çok mu zor?
Eskiden pürüzsüz bir ten için genetik mirasın çok önemli olduğunu söyleyebilirdik. Mesela kalça veya üst bacak gibi dışarıya kapalı bir bölgemiz yüzümüze göre çok daha iyi gözükecektir. Yaşımızın ilerlemesi ile olan süreç içsel yaşlanma iken güneş ışınları, hava kirliliği gibi faktörlerin neden olduğu dışsal yaşlanma bebeksi yüz cildimizi hızla kaybettiriyor. Yani, 18 yaşına kadar pırıl pırıl bir cildi olup güneşten korumayanlar, 25 yaşında lekeli ve kırışık bir tene sahip olabilirler. Kişiye yaptığımız uygulamaların sonucunda da korunmazsa hızla eski haline dönmesi kaçınılmazdır.

Mesela nasıl işlemlerle ne kadar sürede lekesiz, sorunsuz bir cilde kavuşulur?
Sorunun büyüklüğüne, kişinin yaşına, genetiğine ve ona uygun olan işleme göre değişen bir süreç. Bazı işlemler tek seans uygulanır iken bazıları sabırlı bir süreç gerektirir.

İyi bir cilt bakımı için “En pahalı ürün en iyisidir” doğru bildiğimiz yanlışlardan mı?
Büyük mağazaların kozmetik reyonlarında süslü şişelerde onlarca ürünün gençlik garantisi verdiğini okumuşsunuzdur. Maalesef acı gerçek bunların çoğu sınırlı, kısa vadeli ve yüzeysel etkidedir.

Güzellik ve bakım denince akla çoğunlukla ilk cilt bakımı gelir.  Sizce cilt bakımı kaç yaşından itibaren yaptırılmaya başlanmalıdır?

Kişisel bakım doğduğumuzdan itibaren başlar aslında. Bebekliğimizde, ailemiz bize bu hizmeti verir ve yavaş yavaş bu sorumluluğu kendimiz almaya başlarız ve kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuzda da bu hizmeti satın alırız. Bu sorunun cevabı, tam olarak her yaşta ama doğru ürünleri kullanmaktır.  Altını çizdiğim bir cümle vardır, “Benim cildime iyi gelen, seninkine iyi gelmeyebilir.” Cildimizi doğru analiz etmek ve bakımını doğru ürünlerle yapmak önemlidir.

Profesyonel cilt bakımının önemini, nasıl yapıldığını ve ne kadar aralıklarla yapılması gerektiğini kısaca anlatabilir misiniz?

Bu soru gerçekten güzel bir soru, sorduğunuz için teşekkür ederim. Biz güzellik uzmanları, profesyonel cilt bakımının önemini vurguladığımız zaman, bunu ticari kaygı ile söylediğimiz düşünülür. Oysa ki, güzellik salonlarında kullanılan ürün ve cihazlar profesyonel kullanım için üretilmişlerdir ve kullanımları profesyonellik gerektirir. Bizler, cilt konusunda derin bilgiye sahibiz. Bu özelliğimizle, profesyonel cilt bakımını “Derinlemesine temizlik ve cildin ihtiyacının karşılanması” diye adlandırabiliriz. Ayda bir yapılacak olan cilt bakımı, ev kullanım ürünleri ile desteklendiğinde yeterli olacaktır.

Güzellik merkezinize gelen danışanlarınıza uyguladığınız temel bakım nedir?

Öncelikle danışanımın benden ne beklediğini sorarım ve cildinde onu neyin rahatsız ettiğini öğrenirim. Sonrasında, kişinin cildini analiz ederek doğru uygulamaya yönlendiririm. Eğer ciltte bir onarım gerekiyor ise “leke, gözenek, akne, skar, ton eşitsizliği vs” gibi medikal bakımlar önceliğim olur. Benim en doğru bulduğum yol, klasik bir cilt bakımı sonrası onarıcı medikal bakımlardır. Bu bakımda da, ürün önceliğim sentetik içerikli kabin ürünleri yerine, gücünü doğadan alan kabin ürünleridir. Ciltle dost profesyonel bakım ürünleri her zaman size güzel sonuçlar aldırır ve danışanlarınızı memnun etmenizin yolunu açar. Etik tavrınız, bilginiz ve doğru ürün, doğru cihazlar güvenilirliğinizi her zaman korur.

İstenmeyen kılları yok etmeye yarayan lazer epilasyonda neye dikkat etmeliyiz?

Piyasada bulunun çeşitli cihaz tipleri ve markaları oldukça kafa karıştırıcı durumdadır; ancak bilimsel tıp literatüründe, uygun kaliteli cihazlarla lazer epilasyon başarısının net sonuçları ortaya konulmuş durumdadır.  Vücut bölgelerinde alexandrite tipi cihazlar, özellikle yüz bölgesin de diod tipi cihazlar ile maksimum başarı sağlanmaktadır. Yanıt vermeyen derin yerleşimli kıllarda ise Nd-Yag tipi cihazların çözüm sunmaktadır; ancak IPL tipi cihazlar ise etkin bir çözüm sunmaktan oldukça uzak durumdadır. Ayrıca şunu eklemek gerekmektedir. Lazer cihazlarının çok maliyetli olması yanında bakım ve sürdürülebilirlikleri de önemli gider oluşturmaktadır. Lambaları başta olmak üzere bazı parçaları belli aralıklar ile değiştirilmelidir. Bu maliyetten kaçınıldığı zaman epilasyon başarısı oldukça düşmektedir. Merkezimizde son model cihazların, bütün bakımlarını zamanında ve eksiksiz yerine getirmek suretiyle, en başarılı sonuçları alabileceğimiz bir sistem uyguluyoruz. Bunu yanı sıra; hijyen bizim kırmızı çizgimizdir. İhtiyaç duyulan bütün malzemeler bizde tek kullanımlıktır.

Lazer epilasyona başlamak için en iyi mevsim/ ay ne zamandır?

Soğuk hava üfleyerek acıyı minimum seviyeler indiren, yanma ve leke sorunu yaratmayan son model cihaz kullandığımız için her mevsimde uygulanabilir.

Hizmetlerinizden okuyucularımızın da faydalanması için onlara özel bir kampanya yapmanızı rica edebilir miyiz?

Bu röportajımızı okuyup da ulaşan, erkek-bayan bütün danışanlarımıza aldıkları bütün hizmetlerden yüzde 20 indirim uygulayabiliriz.

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?
Güzellik karşımızdakine geçirdiğimiz duygudur. Yaydığımız ışıktır ve abartının olmadığı bir “SİZ”dir. Kabul edilmesi gereken bir gerçek var; sonuçta ne olursa olsun yaşlanacağız, bundan kaçış yok ama süreci yavaşlatmak ve daha güzel yaşlanmak mümkün. Unutmayın; ufak dokunuşlar büyük fark yaratır.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor