O GÜN KOCAİSPİR DEMİŞTİK BUGÜN DE ARIKAN DİYORUZ!

Bir süre önce bu köşede Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çelikcan’ın yeniden aday gösterilmeyeceğini ve yerine avukat Fatih M.Kocaispir’in aday gösterileceğini ilk duyuran biz olmuştuk.

Şaşıran, sürpriz olarak değerlendiren, “Çelikcan’dan vaz geçmez” diyenler oldu.. Oysa, Mahmut Çelikcan, tekrar aday olmayı düşünmediğini parti yöneticilerine iletmişti.. Bir arayış vardı.. Çelikcan, Anakent adaylığı olursa belki siyasete devam edebilirdi, ancak Cumhur İtifakı adı altında MHP’ye verilince durum netleşmişti. Çelikcan, Yüreğir’de yarışa girmeyecekti.

Kadirli doğumlu avukat Fatih M.Kocaispir ilk akla gelen isim olarak ön plana çıkmıştı.. Araştırdık, soruşturduk, dinledik, yorumladık ve yazdık.. ”Fatih M.Kocaispir Cumhur İttifakı’ndan AK Parti Yüreğir adayı gösterilecek” diye..

BUGÜN ARIKAN DİYORUZ

İspir’in Yüreğir adaylığı kesin de, CHP’nin Seyhan Belediye Başkan adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar sürüyor..

Ancak..  Çok sayıda isim arasından parti tabanının değerlendirmesi, “Hiçbir hizmin içinde yeralmamış. İki kez Belediye Başkanı olmuş.. Seyhan’a ve Çukurova’ya iki güzel Belediye binası yapmış.. Parti içi kavgaların dışında kalmış, iyi bir kadro kurarak sadece kendi işine bakmış” şeklindeki değerlendirme son günlerde daha yüksek sesle konuşulur durumda.

Bu durum, CHP Genel Merkezi’nde de masada..

 Önceki akşam, CHP’de il, ilçe başkanlıkları görevinde bulunmuş bazı arkadaşlarla yemekteydik. Aynı ortak görüşü vardı..

Peki neden Yıldıray Arıkan?

Değerlendirme şöyleydi:

  “Yıldıray Arıkan Karaisalı doğumlu..O bölgeden bir adayın olması, seçmeni Yıldıray Arıkan’a çeker, dolayısıyla Anakent’e kanalize eder. Hiçbir şaibesi yoktur, halkla barışıktır, deneyimlidir. Parti içi çalkantı olmaz, taban tartışmaz.”

Bu görüş CHP Genel Merkezi’nde de hakim.. Anakent Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’ın da konuyla ilgili olarak Ankara’ya çağrıldığını ve düşüncelerinin alındığını biliyoruz.

Evet.. Görünürde CHP Seyhan’da en güçlü aday olarak Yıldıray Arıkan görünüyor.. Apartmanlardan, Karaisalı, Pozantı ve değişik yerlerden gelen “Yerli “ olarak değerlendirilenlerin oy potansiyelinin de CHP’ye yöneleceği dile getiriliyor. Yapılan tüm kamuoyu yoklamaları da Yıldıray Arıkan’ı işaret ediyor.

 Evet.. Önce Kocaispir’in AK Parti  Yüreğir Belediye Başkan adayı olacağını yazmıştık. Bugün de “Yıldıray Arıkan” diyoruz.

  Taraf değiliz, sadece aldığımız bilgileri paylaşıyoruz..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor