Oğan ile cam balkon üzerine

Adana’da, uzun yıllardır başta cam balkon sistemleri  olmak üzere, diğer birçok üretim dallarında da başarılı bir şekilde hizmet vermekte olan Cem Cam Balkon’un işletmecisi Cem Oğan ile sektöre yönelik keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Oğan, ev veya işyerlerine cam balkon taktırmayı düşünenlere önemli tüyolar verdi.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ÖZEL İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 541 211 67 96 – İnstagram: cem_cambalkon

ADANA (BÖLGE) – Evinizde veya işyerinizde fonksiyonel ve estetik bir balkon oluşturmak o kadar da zor değil. Cam balkon avantajları saymakla bitmez; ısı yalıtımı, yaz-kış balkonda vakit geçirebilme, kilit sistemiyle maksimum güvenlik, kesintisiz manzara, olumsuz hava koşullarından korunma ve prestij… 
Bütün bu özelliklere sahip bir balkonunuz olsun istiyorsanız adresiniz: Cem Cam Balkon. Firma sahibi Cem Oğan ile cam balkonların detaylarından bahsettiğimiz röportajı sizlerle paylaşıyoruz. Oğan, ayrıca röportajımız marifetiyle arayan okurlarımıza özel, yüzde 15’e varan indirim sunma nezaketi gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.  

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1988 yılında dünyaya geldim.  Mesleğimle, henüz 13 yaşlarında bir çocukken tanıştım. Çıraklıktan yetişmeyim. Tatil günlerinde ve okuldan arta kalan zamanlarımda atölyede çalışırdım. Lise birinci sınıfta eğitim hayatıma son vererek, tam zamanlı şekilde iş hayatına adapte ettim kendimi. Uzun yıllardan bu yana da kendi işimin patronuyum.  Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Firmanızda ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Yelpazemiz çok geniş. Ön planda cam balkon olmasına rağmen, bununla sınırlı kalmıyoruz. Fayans kaplama, demir şebeke, boya, elektrik ve su tesisatı, ahşap kapı hatta mobilyaya varana kadar, bir konut veya işyeri için düşünebileceğiniz her ihtiyacı, kalem kalem ya da anahtar teslimi şekilde sunabiliyoruz.  Kısacası, kaba inşaatı biten bir dairenin her işini komple yapabilecek kapasitede bir ortak çalışma grubuna dahiliz. Atölyemizde ise cam balkon, alüminyum doğrama, pvc, duşakabin ve sineklik gibi ürünleri barındırıyoruz.

Belirttiğiniz yelpaze içerisinde, sürümü en fazla olan iş kolunuz hangileri? 

Cam balkon ve alüminyum korkuluk… Özellikle son yıllarda, demir şebekeler yerini alüminyum korkuluklara bıraktı. Boya istemiyor, pas tutmuyor ve görünümü çok şık. Bu nedenle tercih ediliyor.

Ustalığınızın başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Ürünlerimizin tamamı patentlidir. Şıklık ve sağlamlığı her zaman ön planda tutuyoruz. Üretiminden pazarlamaya ve montaja kadar her zaman ürünlerimizin arkasındayız. Herhangi bir sorun yaşandığı zaman anında müdahale edebiliyoruz. Bu her zaman başarının 1 numaralı kuralıdır.

Cam balkon tercih edecekler nelere dikkat etmeli?
İlk olarak, yaptırdıkları firmanın işin ehli bir firma olmasına dikkat edilmelidir. Balkonun çapını, duvarların yamukluğunu hassas lazer terazi ile ölçüp kurulumunu yapabilecek firmaları tercih etsinler. Uygulanacak olan sistemi iyi araştırsınlar; rulman kalitesi, fitiller, alüminyum, cam kilit sistemi hakkında detaylı bir bilgiye sahip olsunlar. Bu bilgiler bir araya geldiğinde zaten karar vermeleri çok daha kolay olacaktır.

Cam balkon çeşitleri hakkında bilgi verir misiniz?

Ultra ısıcamlı katlanır cam balkon sistemi, ısıcamlı sürme sistem ve giyotin sistemi. Ultra ısıcamlı katlanır cam balkon sistemi, her evin balkonuna takılacak ve balkonu oda gibi kullanılacak tarzda ve şıklıktadır. Isıcamlı sürme sistemi, hem balkonlarda hem de iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilecek bir sistem olup, ısı yalıtımı çok yüksek bir sistemdir. Giyotin sistemi ise iş yerlerinde, kafe ve restoranlarda aşağı doğru açılınca cam korkuluk sistemi; yukarı doğru açılında ise mekanı kapalı bir alan haline getirme özelliğine sahip bir sistemdir. Aynı zamanda ısıcamlı ve vasistaslı sistemleri de mevcuttur.

Son zamanlarda en çok tercih edilen cam balkon tasarımlarınızdan bahseder misiniz?

Son zamanlarda sigara yasaklarından dolayı en çok tercih edilen ürünümüz hareketli küpeşte modelimiz olmaktadır. Bu ürünümüz kafe ve restoranlarda daha çok tercih edilmekte. Ayrıca yazlık ikametlerde de bu ürünümüze rağbet gösteriliyor. Apartman dairelerinde bile görüntüyü bozmaması açısından katlanır cam modellerimiz, hem kullanım kolaylığı, hem temizlik kolaylığı hem de görüntünün güzel olması sebebiyle tercih ediliyor. Günümüzde her ailenin yapmak istediği ısı tasarrufunu da bu ürünlerimiz optimum derecede sağlamaktadır. Isıcamlı cam balkon kapama sistemlerimizde bu avantajı da müşterilerimize sunmaktayız.

Cam Balkon sistemlerinin faydaları nelerdir?

Balkonunuzu cam balkonla kaplayarak rüzgardan ve yağmurdan korunabilirsiniz. Tozlu ve kirli hava cam balkon sayesinde evinizden uzak duruyor. Balkon keyfiniz sırasında dış ortamdan gelen gürültüyü azaltıyor. Cam Balkon sistemleri yaz-kış balkon keyfi yapmanızı sağlıyor ve cam balkon sayesinde fazla kullanamadığınız balkonunuz, ekstra bir odaya dönüşüyor. Cam balkon ferah bir oturma sağlaması sebebiyle en çok tercih edilen ürünlerimizden olmaktadır. Yazın camların tamamen katlanması sebebiyle ortamda serinlik sağlamakta, kışın da yağmur ve soğuk geçirmemesi sebebiyle de branda gibi diğer ürünlere göre mekânı daha homojen havayla rahat oturulabilir hale getiriyor. Kafe ve restoranlarda tercih edilmesinin başlıca sebebi ise katlanır ve rahat kullanımlı cam sistemleri bulunan mekânların, insanlar tarafından çekici olarak algılanmasını sağlamaktadır. Zengin ve avangart görünüm sağlamak isteyen mekân sahipleri ise kesinlikle bu ürünlerimizi çokça tercih etmektedir.

Cam balkon sistemlerinde kullanılan ürünlerin kalitesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Kaliteyi hedeflemeyen, sadece piyasada günlük işler yapmayı hedefleyen firmaların kullandığı Çin malı, veya çok düşük kaliteli ürünler sebebiyle yaşanan olumsuzluklara, müşterilerimizle birlikte bizler de mücadele etmekteyiz. Cam balkonundan memnuniyetsiz olan, sisteminin kalitesizliğinden şikayetçi olan ve satış sonrası hizmetleri olmayan firmalardan cam balkon yaptıran müşterilerimize, yüksek kalite işçilik ve kaliteli ve uzun ömürlü malzeme garantisi vererek satışlarımızı gerçekleştiriyoruz.

Cam balkonda işlemlerinizin süreci nasıl işliyor?

Bizlere ulaşan müşterilerimize ücretsiz ölçü (Keşif) sonrası fiyatlandırma, ölçü bilgileri, teslim tarihi olarak ilk bilgilerimizi verdikten sonra kendi üzerimize düşen bölüme geçiyoruz. Cam ölçülendirme, sipariş, imalat ve montaj… Bu süreç, siparişten sonraki 7 ila 10 günlük bir teslimat süresi anlamına geliyor. Ayrıca ürünlerimizin tamamı, benim esnaflığım bitene kadar garantilidir.

 Okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Okuyuculara iletmek istediğimiz en önemli unsur, her zaman kaliteyi aramalarıdır. Bir sistemi satın alırken kalitenin odak noktası olması, o sistemin kullanım aşamasında hem rahatlık hem de mutluluk getirecektir. Seçilecek ürünün düşük maliyetli olması demek, aldığınız ürünün o anki kârına sebep olacak fakat kullanmaya başladıkça yaşanacak kaçınılmaz olumsuzluklar ile hep eksiye düşeceklerdir. Satın alınacak ürün ve hizmetin de mutlaka araştırılarak altyapısı iyi ve duayen firmalarla çalışmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Son olarak yine okuyucularımız için özel bir indirim yapmanız söz konusu olabilir mi?

Bu röportajı görüp de arayan okurlarınıza özel yüzde 10 ila yüzde 15 arasında bir indirim yapabiliriz.

Bu keyifli sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor