Okul servisleri denetlendi

ADANA (BÖLGE)-Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri okul servisleri ve okul çevresinde denetim yaptılar.

Trafik kazaları incelendiğinde kazaya uğrayanların çoğunluğunu 05-17 yaş grubu ilköğretim çağındaki çocuklarımız olduğu görülmektedir. Yarının büyüğü ve geleceğimiz olan çocuklarımızı trafik kazalarından korumak, sağlıklı ve bilinçli bir birey olarak topluma kazandırmak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince servis araçları üzerinde denetimler aralıksız devam etmektedir.

Çocuklarımızın güvenli olarak taşınmalarını sağlamak, olası bir trafik kazasında zarar görmelerini önlemek ve okul ve çevresindeki güvenliğini sağlamak amacıyla Rotary Anadolu Lisesi’ne öğrenci taşıyan okul servis araçları ile okul ve çevresinde bulunan işyerleri üzerinde denetimler yapılmıştır.

Denetimlere Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve narkotik maddelerine duyarlı eğitimli köpekler katıldı.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, okul ve çevresinde bulunan işyerleri ve sokaklar kontrol edilerek çocuklarımıza zarar verebilecek herhangi bir unsurun olup olmadığı araştırıldı.

Narkotik maddelere duyarlı köpeklerle servis araçları üzerinde yapılan kontrollerde, araç içerisinde çocuklarımıza zarar verebilecek suç unsuru olabilecek maddeler kontrol edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince okul servis araçları ve sürücüler üzerinde yapılan denetimlerde ise, şoförlerde ve araçlarda bulunması gereken belgeler ile avadanlıklar, fazla yolcu, emniyet kemeri denetimleri yapıldı. Ayrıca, araç içerisinde bulunan öğrencilere emniyet kemerinin önemi ve güvenli bir taşıma hizmeti için uyulması gereken kurallar anlatıldı. Taşıma hizmeti sırasında araç şoförünün kurallara uyup uymadığı konusunda öğrencilerimizle görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Emniyet Müdürlüğümüzce 2019 yılı içerisinde 28.639 Okul Servis Aracı denetimi gerçekleştirilmiştir.

Çocuklarımızın taşıma hizmeti sırasındaki trafik güvenliği ile okul önlerinde ve çevresinde güvenliklerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı birimlerimizce denetimlerimize aralıksız devam edilecek, çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atabilecek herhangi bir duruma asla izin verilmeyecektir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor