OKULLAR İZMİR’E YARDIM İÇİN SEFERBER OLDU

(HABER MERKEZİ)-Türk Kızılay Adana Şubesi tarafından merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan kampanya için okullar yardım seferberliğini sürdürüyor.

Emine Nabi Menemencioğlu İlkokulu öğrencileri, İzmir’deki depremzedelere yazdıkları mektuplar ile birlikte yardım kolilerini Türk Kızılay Adana Şubesine teslim etti. 

Okul Müdürü Uğur Akça, teslim töreninde,  “Öğrencilerimizin İzmir’de yaşanan deprem sonrası duyarlılık göstererek yardım etmeyi istemeleri bizleri gururlandırdı. Katkısı olan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu vesile ile depremi, yardımlaşmayı ve Türk Kızılay’ı daha yakından tanıdı, öğrendi. Güzel kalpleriyle İzmir’deki depremzedeler için mektuplar yazdılar. Türk Kızılay’ın tüm çalışan ve gönüllülerine insanların zor günlerinde destek oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

 Türk Kızılay Adana Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı ise depremin hemen ardından acil ihtiyaç listesi belirleyerek, Adanalılara yardım çağrısında bulunduklarını anımsatarak, “Bu çağrımıza kulak veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Can kayıplarının yanı sıra evleri yıkılan ve yaralanan mağdurlar için ülke genelinde ” İzmir’in Yanındayız kampanyası” başlatıldığını anımsatan Saygılı, Adanalı sanayiciler, iş dünyası ve vatandaşlardan büyük destek toplandığını belirtti.

Saygılı, “Okullarımız da başlatılan yardım kampanyasına kayıtsız kalmadılar. Öğretmenler ve velilerin de destekleriyle öğrencilerimiz gıda kolisi ve battaniye yardımı yaptılar” d​iye konuştu.​​

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor