OKUYAY PLATFORMU’NUN 4 İLDE UYGULAYACAĞI PROJELER İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) Adana, Samsun, Ankara ve İstanbul’da yürüteceği pilot projeler için başvurular başladı. Okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen STK, enformal yapı, aktivist ve gönüllülere, kendi bölgelerinde uygulayacakları pilot projeler için kaynak sağlamayı planlayan OKUYAY Platformu’na yapılacak başvurular için detaylı bilgilere internet sitesinden ulaşılabilir. Kişi ve kuruluşların, info@okuyayplatformu.com adresine mail göndererek yapabilecekleri başvurular için son tarih 30 Mart 2020 Pazartesi!

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, okuma kültürünü desteklemeye çalışan STK’lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa’daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.

OKUYAY Platformu, okuma kültürüyle ilgili pilot projelere destek vereceği 4 bölgeyi, hazırlattığı Türkiye STK Haritalaması Araştırması* doğrultusunda İstanbul, Ankara, Adana ve Samsun olarak belirlemişti. Seçilen 4 ilde okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen STK, enformal yapı, aktivist ve gönüllülere, kendi bölgelerinde uygulayacakları pilot projeler için kaynak sağlamayı planlayan OKUYAY Platformu, kaynak kullanmaya hak kazanacak kişi ve kuruluşlar için başvuru koşullarını internet sitesinden duyurdu.

Okuma kültürünün yaygınlaştırılması üzerine, koşullar doğrultusunda hazırlanan pilot proje başvurularının, en geç 30 Mart 2020 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar info@okuyayplatformu.com adresine mail olarak gönderilmesi gerekmekte. Başvuru sonucunda kaynak kullanmaya hak kazananlar 17 Nisan 2020 tarihinde internet sitesi üzerinden açıklanacak.

*OKUYAY Platformu kapsamında yapılan tüm araştırmaların sonuç raporlarına www.okuyayplatformu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor