Ölü sayısı 1 milyon 190 bin

(HABER MERKEZİ)-Çin’in Vuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkan corona virüs salgını birçok ülkede etkisini göstermeye devam ediyor.

Dünyada coronavirüs vak asayısı 45 milyonu geçti. Coronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı da dün itibariyle 1 milyon 190 bin oldu.

Dünya çapında 46 milyona ulaşan corona virüs salgınında vaka ve ölüm sayısının hızla artması yetkilileri endişelendirdi. İspanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya’nın ardından Portekiz’de de yeni yasaklar getirildi.

TÜRKİYE’DE DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 31 Ekim Cumartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 75 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 213 yeni hasta tespit edildi. Verilere ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, “Ağır hasta sayımız bir gnüde yaklaşık yüzde 5 arttı. Bu durum salgınla mücadele konusunda hassasiyetimizi artırmamız gerektiğine işaret ediyor. Teması üçte birine indirmek zorundayız. Mücadeleye güç verin” ifadesini kullandı.

Tabloya göre 24 saatte 75 kişi corona virüsünden hayatını kaybetmesinin ardından toplam can kaybı 10 bin 252’ye yükseldi.

31 Ekim’de toplam 124 bin 109 test yapılırken, 2 bin 213 yeni tanı konuldu. Toplam hasta sayısı 375 bin 367 oldu. İyileşen bin 506 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasat sayısı 323 bin 971’e yükseldi.

Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 5, toplam ağır hasta sayısının ise 2 bin 75 olduğu açıklandı. Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 50.8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 67.1 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 33.4 olarak duyuruldu.

DÜNYADA DURUM

Önceki gün İngiltere ve Avusturya’nın corona virüsü tedbiri olarak “karantina ve sokağa çıkma yasağı” getirmesinin ardından Portekiz de kısıtlama tedbirleri aldı.

Avrupa’da İspanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya’dan sonra Portekiz de hızla yükselen vaka artışı karşısında yeni tedbirler aldı. Portekiz halkın yüzde 70’ini kapsayacak şekilde karantina uygulamaya başladı. Alınan kararla birlikte Portekiz’de halk, iş ve okul dışında evinde karantinada kalacak.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA 1 AY DAHA UZAYABİLİR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın önceki gün açıkladığı corona virüsü yasakları ve kısıtlamaları ile ilgili İngiliz kabinesinden bir açıklama daha geldi… İngiliz bakan Michael Gove, corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yasakların 1 ay daha uzatılabileceğini söyledi.

Sky News’e konuşan Gove, gerekli görüşmesi durumunda karantina uygulamasının uzatılacağını dile getirdi.

RUSYA REKOR KIRDI

Corona virüsü salgınının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen Rusya’da bugün açıklanan sayılar yetkilileri korkuttu… Yapılan açıklamada ülke genelinde 18.665 insanda corona virüsü vakası tespit edildiği belirtildi.

Vakaların büyük çoğunluğunun başkent Moskova ve çevresinde görüldüğünü aktaran yetkililer, “Vakaların 5.261’i Moskova’da tespit edildi” ifadesini kullandı.

Son 24 saat içerisinde 245 insanın yaşamını yitirdiği açıklanırken ülke genelinde corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 28.235’e çıkarken ülke genelinde corona virüsü salgınına yakalananların sayısı da 1.636.781’e fırladı.

ALMANYA’DA 14 BİN GÜNLÜK VAKA

Corona virüsü salgınına karşı sıkı önlemler alarak ilk dalgadan en az hasarla ayrılmayı başaran Almanya’da vaka sayısı artmaya devam ediyor… Almanya’nın önde gelen sağlık kuruluşlarından Robert Koch Enstitüsü, bulaşıcı hastalık ile ilgili verileri kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saat içerisinde 14.177 insanda corona virüsü tespit edildiği açıklanırken, toplam vaka sayısı da 532.930’a çıktı.

Almanya’da son 24 saat içerisinde 29 insanın Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdiği de belirtildi. Almanya’da corona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 10.481 olarak kayıtlara geçti.

BİR GÜNDE 464 İNSAN ÖLDÜ

Corona virüsü salgınının en çok can aldığı ülkelerin başında gelen Meksika’da güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı… Meksika Sağlık Bakanlığı son 24 saat içerisinde 6.151 insanda corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Yetkililer 464 insanın corona virüsü sebebiyle yaşamını yitirdiğini de duyurdu. Güncel açıklamalarla birlikte ülkede corona virüsü vaka sayısı 924.962’ye çıkarken Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 91.753 olarak kayıtlara geçti. Meksikalı yetkililer vaka sayısının açıklanan sayıdan çok daha yüksek olabileceğini duyurdu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor