ÖLÜM KUSAN BACALARA SEYİRCİ Mİ KALACAKSINIZ?

(BÖLGE ÖZEL)-Adana’nın Karataş Yolu üzerindeki Biyokütle Enerji Santral bacalarının filtresiz olmasına rağmen üretim yapması ve başta narenciye ürünleri ile insan sağlığını tehdit etmesine yönelik haberimiz büyük ses getirdi.

Adana’nın sahipsiz kent durumundan hala kurtulamadığını söyleyen vatandaşlar,  sorunlarının çözülmesi için bir an önce yetkililerin harekete geçmesini ve filtreler takılıncaya kadar üretime ara verilmesini istedi.

Adana Valisi Süleyman Elban’ın çok duyarlı davrandığını, ancak bugüne kadar engellerin aşılamadığını ve sorunun giderek büyüdüğünü söyleyen avukat Yusuf Akıncı, konuyla ilgili kent yöneticilerinin bir araya gelip çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

Biyokütle Enerji Santral bacasının filtre takılmadan üretime geçmesinin doğa ve canlılara telafisi  mümkün olmayana büyük  da zararlar vereceğini belirten vatandaşlar “Adana Valisi, Adana Belediye Başkanı, Yüreğir Belediye Başkanı ve Çevre Koruma Başkanlığı bir araya gelip, sorunu bir rapor halinde ilgili bakanlığa ulaştırmaları gerekir. Aksi  halde Adana’yı ve Adanalıları büyük bir tehlike bekliyor” diye konuştular.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor