ORDUDA NELER OLUYOR

AKP 2002 Kasım ayında “Yoülsuzluğu, Yoksulluğu ve Yasakları yok edeceğim” diye diye iktidara geldi.

Neoliberal politikaların uygulanması için 24 Ocak 1980 ekonomi politikalarının uygulanması için yapılan faşist askeri darbenin uygulayıcısı ANAP’ın yıpranması ile AKP d iye> Erbakan ve arkadaşlarından kopan sözde yenilikçi kanadın oluşturduğu bir parit iktidara hem de %34 oyla TBMM’nin 3/2 çoğunluğu ile getirildi.

AKP ile emperyalizmin neoliberal politikalarını uyguladığı gibi, demokratiklaik ve Çağdaş Cumhuriyeti, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet idaresini ‘Ilımlı İslam Cumhuriyeti’ne dönüştürülmesine çalışmasında hız verildi.

Özellikle 2007 seçimlerinden sonra zeminini sağlamlaştıran AKP ve Recep Tayyip Erdoğan; Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Fetullah Gülen’le ortaklaşa ülkeyi beraber yönetmeye başladılar. Hatta kadrosu olmayan AKP, ülkeyi Fetullah’ın şakirtlerine teslim ettiler.

Ülkenin ‘Ilımlı İslam Cumhuriyeti’ne dönüştürülmesi ve neoliberal politikalar; içinde Atatürkçü subayların bulunduğu bir ordu varlığında mümkün değildi.

Fetullah’ın devlet kadrolarına yerleştirdiği sakirtlerin hazırladığı ‘Ergenekon-Balyoz-Casusluk vs. gibi kumpaslarla’ ordu içindeki Atatürkçü askerler rütbelerine bakılmaksızın zindanlara atıldı.

Bu ülke işgal edildiğinde, işgalde katık sağlayıpk urtuluş için çaba harcıyacak devletin arşivindeki (Kozmik Oda) önemli bilgiler MOSSAD’a, CİA’ya, M16’ya, BND’ye aktarıldı.

Birçok insanın şu veya bu şekilde öldürüldüğü söyleniyor. Zindanlarda bir kısmı hazmedemeyip onur intiharına kalkıştı. Çoğu ordu içindeki konumunu kaybetti.

Kısacası laik-çağdaş cumhuriyetin koruyup-kollayıcısı ordu kişiliksizleştirildi. ‘Ilımlı İslam Cumhuriyeti’nin önü açıldı.

17-25 Aralık’ta halifelik kavgası ile başlayan kavga 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile sonuçlandı.Ancak bu darbe girişiminden AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kazançlı çıktı.

Kanun üstünde kararnamelerle Fetullahçılardan çok Atatürkçü ve Yurtsever öğretmen, memur, polis, öğretim üyesi, profesör binlerce insan aşından-işinden edildi. Ama bu arada Fetö’nün önemli adamlarının, herhalde konuşmalarından korktukları için yurtdışına kaçmalarının önü açıldı. Göz yumuldu.

Devlet kadrolarında ve ordu içinde daha binlerce kripto Fetö’cüyü ayıklamayı bırakın cezaevlerindekilerde bir şekilde salıveriliyorlar.Ama köşede bucakta kalan ordu içindeki Atatürkçü subayları 23 Temmuz 2020 tarihinde toplanan Yüksek Askeri Şura toplantısıyla emekliye sevk ederek Atatürkçü subay-asker sürek avına devam ediyorlar.

Bu şurada tamı tamamına 624 deneyimli kurmay albay emekli edildi. Belki bu 624 albayın 20-25 tanesi Fetullahçı olabilir, ama 550-600’ünün Atatürkçü olduğu kesin.

Bülent Arınç’ın dediği gibi bağırsaklar hala temizleniyor onlara göre. Ilımlı İslam’a gitmenin yolu Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti savunan hiç bir kimye iülkede barındırmamaktır, bağırsakların temizliği hareketi herhalde.

15 Temmuz 20164nın Genelkurbay Başkanı ve şimdinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bağırsakların temizlenmesi operasyonuna İngiltere’de aldığı eğitimle katkı veriyor olmalı.

Siz bağırsakları temizleme operasyonu ile Atatürkçü subayları saf dışı ediyorsunuz ama; izlediğiniz dış politika ile ülkenin dört bir tarafı ateş çemberi. Bu ateş çemberini yaracak tek güç Kemalist ordu. Onu da İslam Cumhuriyeti kurma sevdasıyla yok ediyorsunuz.

Yoksa siz gerçekten BOB eş başkanı olarak ülkenin parçalanmasına katık mı vermeye çalışıyorsunuz?

NOT: Bu arada Kripto Fetö’cüler varlıklarını korurken, FETÖ’den boşalan yeri de yeni cemaat ve tarikatların doldurduğunu unutmayalım. AKP’nin son on-onbir yılı ülkedeki cumhuriyet düşmanı tarikat ve cemaatlerin iktidar yılları oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor