ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR YENİ BİNALARINA KAVUŞTU

ADANA (BÖLGE)-Adana Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği, yeni binasında engellilere ve ailelerine hizmet vermeye başladı. Ziyapaşa’daki hizmet binasında Köse Tatlıcılık’ın desteğiyle bir araya gelen dernek üyeleri, yeni dönemde izleyecekleri rol haritasını belirledi. Toplantıya, Çukurova Aşçılar Derneği üyeleri de katılarak desteklerini iletti.

Toplantıda konuşan Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Başak Şen, yeni hizmet yerlerinde daha rahat bir ortamda özel eğitim isteyen çocuklara daha güzel hizmetler verebileceklerini söyledi. Şen, yeni yerlerinde yapacakları çalışmalarla engellilere yönelik önce toplumda farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını, eğitim ve seminerlerle de önce anne ve babalar olmak üzere toplumdaki her kesimi bilinçlendireceklerini vurguladı. Dernek binasındaki eksikliklerin giderilmesi yönünde son çalışmaları yaptıklarının altını çizen Şen, “Yeni yerimizde ailelere yönelik toplantı salonu, dans, resim, ritim ve mutfak gibi çeşitli atölyeler bulunacak. Özel eğitim isteyen çocuklarımız bu atölyelerde alacakları eğitimlerle kendilerine güvenlerini artıracak, hayatın daha çok içinde yer alarak daha sosyal bireyler olacaktır.” dedi.

Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı ve Köse Tatlıcılık yetkilisi Şükrü Börcek de dernek ve kurum olarak her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını, yapacakları çalışmalarda her zaman destek olacaklarını ifade etti. Toplumda engellilere karşı bir önyargı olduğunun altını çizen Börcek, bu önyargıların ortadan kaldırılması, engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer almaları gerektiğinin altını çizdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor