ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SATANLAR (1)

ABD Başkanı Ronald Reagan ve İngiltere Başbakanı Margaret Thacher, 1979 yılında bir araya geldiler ve tarihte bir benzeri görülmemiş bir soygun planı hazırladılar.

Bu soygun planın ada ÖZELLEŞTİRME adını verdiler.

Bu soygunda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu hedef ülkelerin yeraltı ve yer üstü madenleri, petrol ve doğal gaz yatakları, fabrikaları, işletmeleri, su kaynakları, su dağıtım şebekeleri, hastaneleri, okulları, bankaları, tarım toprakları, ormanları, deniz ve hava limanları ele geçirildi.

Bu gün yaşları 40’ın altında olanlar, Türkiye’yi de yok etmeye çalışan bu soygunun, Türk halkının nasıl parasız, malsız, mülksüz, işsiz ve yoksul bırakıp felç etitğine tanık olmadılar. Yaşları 40’ın üzerinde olanlar da, içimizden kimlerin soygunculara yardımcı olduğunu, yani vatanı kimlerin satmış olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Özelleştirme denilen vatan satışlarıyla ilgili çok önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşmak için bu yazıyı kaleme aldım.

Dünyada yapılan tüm özelleştirmelerde rüşvetler alınıp verildi. Büyük vurgunlar vuruldu, hortumlamalar yapıldı. Eğer herhangi bir ülkede, rüşvetin ve vurgunların boyutu yüz milyon dolar düzeyindeyse, biliniz ki o soygunun içinde mutlaka bir hükümet üyesi ve bir kaç üst düzey bürokrat vardır.

Eğer rüşvetin ve hortumlamanın boyutları bir milyar dolara ulaşmışsa, biliniz ki o soygunun içinde, mutlaka bir kaç hükümet üyesi ve bir kaç üst düzey bürokrat ile birlikte çok güçlü bir yabancı ülke istihbarat örgütünün adamları da vardır.

Dünyada 55 ülkede gerçekleştirilen özelleştirmeleri; ekonomik, siyasi ve toplumsal açılardan araştırırsanız rüşvet ve hortumlama çarkının gün yüzüne çıktığını günlük gazetelerin sayfalarını işgal ettiğini görürsünüz.

Özelleştirme adı altında yapılan işlemler aslında vatanın parsel parsel satılması işleminden başka bir şey değildir.

TURGUT ÖZAL:1927 MALATYA-1993 ANKARA

DPT Müsteşarı iken, ikinci beş yıllık kalkınma planında yanlışlar yaptı. Kurucusu olduğu ANAP’ın genel başkanı olarak toplam 6 yıl başbakanlık yaptı. 1983 yılında, başbakan olarak İssviçre’nin başkentinde dünyaca ünlü mafya babalarıyla toplantı yaptı, onlardan yardım istedi.

Kurduğu hükümetlerde iki dönem bakanlık yapan Hasan Celal Güzel; ANAP’dan ayrıldıktan sonra “ANAP Türkiye’de yolsuzluk ve hırsızlık düzenini kuran partidir. ANAP aslında bir siyasi parti değil, bir menfaat şebekesidir” dedi. 1989-1993 sürecinde de Turgut Özal cumhurbaşkanı oldu.

CIA belgelerinde “Amerika’nın en sadık dostudur” diye anılmaktadır. Turgut Özal hükümetleri özelleştirme adı altında vatanın satılmasına olanak sağlayan kanun ve kararnamelere imaz attılar.

MESUT YILMAZ: 1947 İSTANBUL

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Almanya’da yüksek lisans eğitimi aldı. 1983 yılında ANAP kurucu üyesi ve genel başkan yardımcısı oldu. Üç kez başbakan oldu, toplamda 4.5 yıl başbakanlık yapmıştır.

1998 yılında TÜRKBANK’ı satmaya karar verdi. Mesut Yılmaz, TC tarihinde hem yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle düşürülen ilk başbakan, hem de yargılanmak üzere Yüce Divan’a gönderilen ilk başbakan ünvanını aldı.

Mesut Yılmaz, Türk halkının malı olan Sümerbank’ın birçok fabrikasını, orman ürünleri sanayinin ORÜS’ün toplam 12 işletmesini sattı. Konya Krom Madenini sattı. Türk milletinin malı olan 5 çimento fabrikasını sattı.

Etibank’ı, Havaş’ı, Turban Turizm A.Ş.’nin tesislerini, SEK Süt ve Süt Ürünleri’nin birçok tesisini, Deniz Nakliyat A.Ş.’yi, Köyteks’in 21 hazır giyim makinası, 63 örgü makinasını sattı.

SÜLEYMAN DEMİREL: 1924 ISPARTA-2015 ANKARA

Gerçek ismi Dolaksızoğlu Sami Süleyman Gündoğdu. 1991-1993 başbakanlık döneminde yapmış olduğu özelleştirmeler:

-11 çimento fabrikası

-Sümerbank’ın 291 mağazası, 40 adet arsasını, 1 ad. Satış mağazası ve 4 şirketdeki hisselerini

-SEK İzmir-Tire Süt Toplama Merkezi, Çatalca Süt Toplama Merkezi, Süt Endüstrisi ile Yem Sanayi A.Ş.’nin toplam 30 adet gayrimenkul ve işletmelerini

-Çukurova Elektrik Üretim-İletim-Dağıtım ve Kepez Elektriği

-Şekerbank’ı

-Tavşanlı Yem Sanayi, Çokoyem Sanayi

-Tüpgaz-Otogaz-Dökmegaz-LPG-LNG’in güçlü kuruluşu İpragaz’ı Fransızlara sattı.

-Türkiye’nin ilk süpermarketi GİMA’yı Fiba Holdinge sattı

-Tarım sigortası hizmeti veren Şeker Sigortayı Amerikalılara sattı

-Türk Traktörü İtalyanlara sattı

-TAT konserveyi sattı

-Çaybank ve Çamsan’ı sattı

-Ray Sigorta’yı sattı

-Mey-Su’yu sattı

-Polisan’ı sattı

-Netaş’ı, Balıksan’ı, TOE (Türk Otomotiv Ens.)

PROF.DR.TANSU ÇİLLER: 1946 İSTANBUL

Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdikten sonra ABD’ye gitti, orada yüksek lisans ve doktora yaptı. DYP Genel Başkanı olarak üç kez, üç yıl başbakanlık yaptı. 25.06.1993-05.10.1995 sürecinde Başbakan Tansu Çiller;

-27 yem fabrikasını

-28 SEK Süt ve süt ürünleri işletmesini

-12 Et ve Balık Kurumu kombinalarını

-7 Sümerbank fabrikasını

-5 SEK Süt ve süt ürünleri işletmesini

PROF.DR.NECMETTİN ERBAKAN 1926 SİNOP-2011 ANKARA

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Yüksek Makina Mühendisi olarak mezun oldu. Necmettin Erbakan’ı kariyere alan ve yetiştiren Prof.Dr.Hikmet Binark’tır. Mason olduğu söylenir. 1956-1963’de ilk yerli motor Gümüş Motor’u kurdu.

1970 yılıda Milli Nizam Partisi’ni (MNP)

1972 yılında Milli Selamet Partisi’ni (MSP)

1987 yılında Refah Partisi’ni (RP)

2003 yılında da Saadet Partisi’ni (SP) kurdu.

1972’de CHP-MSP koalisyon hükümetinde Başbakan yardımcısı oldu.

1973 yılında Adalet Partisi-Milli Selamet Partisi-Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumuhriyetçi Güven Partisi ile 1.Milliyetçi Cephe Hükümeti’nde başbakan yardımcısı oldu.

Refah Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan 1996’da Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller’le koalisyon hükümeti kurdu ve Başbakan oldu.

Ağırlıklı olarak dini söylemlerle halkımızın oyunu alan Erbakan’ın Başbakanlığı döneminde yaptığı özelleştirmeler;

-Hopa Limanı, Tekirdağ Limanı, Giresun-Ordu ve Sinop Limanı

-Gümüşhane Çimento-Ergani Çimento fabrikaları

-Anadolu Bankası-Deniz Bank

-Köyteks A.Ş.’nin Gümüşhane tesisi, Diyarbakır tesisi, Erzincan Hazır Giyim Tesisleri ve 11 mağaza

-Türkiye Denizcilik İşletmesi Hasköy Bakım Atölyesi

-Etibank Elazığ Sodyum Bikarbonat İşletmesi ve 21 arsası

-Çemaş Döküm Sanayi

-Petlas Lastik Fabrikası

-Petrol Ofisi A.Ş.

-Çimhol Çimento ve Yan Mamülleri Sanayii

-Talha Sabuncu Tankeri

-Filtos Ateş Tuğla Fabrikası

23 Eylül Perşembe günü özelleştirme adı altında vatanı satanları yazmaya ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor