ÖZLENEN BAHAR

Mevsimler geçti, ilkbahar geldi. Bu kış öylesine uzun bir kıştı ki insanlar artık yaz mevsimi gelmeyecek ve havalar hep böyle soğuk devam edecek diye endişeye bile kapıldılar. Özellikle Adana gibi kış ılıklığı yaz sıcaklığı ile bilinen memleketlerde yaşayanlar için kış mevsimi çok uzun oldu bu sene.

Bahar artık geldi…

Havaların ısınmasının yanı sıra 2 yıldan bu yana tüm dünya olarak savaştığımız covid19 artık hayatlarımızdan çıktı. Aslında çıktı mı tam olarak bizler bilemiyoruz ancak açıklanan veriler ve uzmanların açıklamalarından bizler bunu anlıyoruz. Artık kovitsiz günlere merhaba demiş durumdayız.

Maske yasaklarının kalkması ile birlikte maskelerden kurtulduk, gece müzikli eğlence izinlerimiz 01.00’a kadar önemli bir karar alarak uzatıldı.

Yani bahar tam olarak bahar gibi gelmeye başladı. Artık Mayıs ayını ortalamış bulunuyor. Önümüz Haziran ayı ve yaz geliyor artık.

İnsanlar bir yandan soğuk havalardan kurtulduklarına, havaların güzelleşmesine seviniyorlar. Bir yandan halihazırda devam etmekte olan zam yağmurlarından dolayı nefes alamaz duruma gelerek hayata bir şekilde devam etmek zorunda kalıyorlar.

Yerli ürünlerin tezgahlara çıkması ile birlikte pazarlarda bir nebze olsa fiyatlar inmiş olsa da diğer alanlarda ortalık yangın yeri. Marketler, mağazalar etiketlerini günden güne arttırmaya devam ediyorlar. Yetkililer ‘fırsatçılara göz açtırmayacağız, şu kadar ceza yazdık’ diye konuşup konuşup duruyorlar. Ancak onların yazdıkları cezaları marketler vatandaşlardan çıkarmaya devam ediyorlar. Çünkü piyasada fiyat düşüşü yok. Zaten vatandaş artık vazgeçti. Fiyat düşsün diye beklemiyoruz her gün daha da çıkarmayın yeter.

Ya ev fiyatların konusuna ne dersiniz. Allah aşkına yetkililere soruyorum. Sizler istediğiniz kadar faizleri düşürün bu ortamda, ev fiyatları her gün katlanırken asgari ücretli bir vatandaş ev sahibi olabilir mi?

Ya bırakın ev sahibi olmayı insanlar artık kira ödemeyecek duruma geldiler. Sizler hangi konut paketinden bahsediyorsunuz. Bu paketlerden kim ev sahibi olabilecekler.

Evet bahar geldi gelmesine ancak insanlar sadece havaların ısınmasına yani yakacak faturası ödemeyeceklerine mutlu oldular. Baharın gelmesi insanlara başka mutluluğu getirmedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor