PANDEMİYLE ÖNEMLERİ ARTTI

Tüm dünyanın kabusu haline gelen pandemi ile birlikte çoğu işyeri kapanırken çok sayıda insan da işsizlik ile karşı karşıya kaldı. Bazıları işsizlik gibi çok zor bir durum ile karşı karşıya kalırken bazı iş kollarının da önemi arttı.

Peki neydi önemi pandemi ile birlikte artan iş kolları?

Verilen iş ilanlarının fazlalığına bakılacak olursak önemi en fazla artan ve şu sıralar en çok talep gören iş kollarının başında çocuk bakıcılığı geliyor. İnternet ortamında iş aramaya girdiğinizde çocuk bakıcılığı, oyun ablalığı, derslere yardımcı bayan ilanlarının çok olduğunu göreceksiniz.

Okulların tam anlamıyla açık olmaması, kreşlerin açık olması fakat anne ve babaların pandemi korkusu ile birlikte çocuklarını kreşe göndermek istememeleri evde bakımı daha zorunlu bir hale getirdi. Günümüz şartlarında anne ve babaların her ikisinin de çalışma hayatının içinde olması çocuklarını büyük oranda kreşlerde vakit geçirmelerine neden oluyordu. Çocukların bu süreçte evde kalmalarının daha güvenli olması ile birlikte onlarla ilgilenecek kişi arayışları da artmaya başladı.

İlanlar arasında ilginç bir detay ise yeni bir iş kolunun doğuyor olduğunu gösteriyor bizlere. Bazı aileler yukarıda da dediğim gibi çalışma hayatının içinde oldukları için gün içinde çocuklarına zaman ayırma imkanları olmuyor maalesef.

Okulların açılması ile birlikte çocukların okullardan alınıp okullarda tekrar götürülme mesaisi de başladı. Anne ve babası çalışan çocukların okullarına götürülüp getirilme işlemlerini genellikle büyük anneleri ve büyük babaları yapıyorlardı. Pandemide yaşlı kesimin daha büyük risk altında olmaları ile birlikte onlarda evlerine kapandılar ve torunları ile dahi ilgilenemez oldular. Hal böyle olunca da çocukları okullara götürecek okullarından alacak kişilere ihtiyaç da arttı.

Haliyle bu durum ilanlara da yansıdı. ‘…. Yaşındaki çocuğumuzu belirli saatler arasında okula getirip götürecek kişiye ihtiyacımız var’ ilanları artmaya başladı. Önceden böyle bir işi yapacak kişi için ilan verilmezken böyle bir açığın olması işe ihtiyacı olanlar için de çok güzel bir gelişme oldu.

Pandemi ile birlikte ihtiyaç duyulan alanlardan biri de özel ders öğretmenleri oldu. Bu da atanamayan öğretmen adayları için bir gelir kapısı oldu. Çocukların okullarından uzak kaldıkları bu dönemde derslerden kopmamaları ve geri kalmamaları adına anne ve babalar özel derslere ağırlık verdiler. Talep çok olunca özel ders veren öğretmenler yetişmekte zorlanınca atama bekleyen çok sayıda öğretmen adayı da özel ders için çalışmaya başladı.

Evet pandemi bazı işlerin belki de bitmesine neden olurken bazı işlerin öneminin artmasına, yeni iş kollarının doğmasına neden oldu. Umarız her şey kısa süre içinde normale döner de işsiz kalanlar işlerinin başına döner. Tabi bunların yanı sıra yeni açılan iş kolları bu süreçte olduğu gibi ilerleyen dönemlerde de inşallah aynı şekilde ilgi görmeye devam eder.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor