PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 50 MİLYON TL OLAN SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

(HABER MERKEZİ)-Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce 4 ilde ortaklaşa gerçekleştirilen ‘AYAR-3’ operasyonlarında piyasa değeri yaklaşık 50 milyon TL değerinde olan, 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, 1614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın ele geçcirilirken, 13 kişi de yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

“Adana merkezli 4 ilde ‘Piyasaya Sahte Altın Sürmeye Çalışan’ şahıslara yönelik düzenlenen ‘AYAR-3’ operasyonlarında bir sahte altın atölyesinde yaklaşık değeri 50 milyon TL olan 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, 1614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın ele geçirildi.

Operasyonlarda ‘Paraya Eşit Sayılan Değerlerde Sahtecilik’ suçunu işlediği tespit edilen 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarıyla onlara da göz açtırmayacağız.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucu, Adana Merkezil Mersin, Yozgat ve Kahramanmaraş’ta ‘AYAR-3’ operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar soucu;

1-14 adet tam altın kalıbı

-13 adet yarım altın kalıbı

-10 adet çeyrek altın kalıbı

-10 adet altın kalıpların aait halka

-4 adet basıma hazır pul altın ve siparişlere ait evraklara el konuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor