POS makinası tefeciliği

(HABER MERKEZİ)- Adana’da pos cihazı üzerinden tefecilik yapanlara yönelik operasyonlarda  berber, kahvehane ve terzide bile pos cihazı çıktığı bilgisine ulaşıldı. 

Emniyet Müdürlüğü (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde farklı iş kollarında faaliyet gösteren biri kadın 25 şüphelinin, hayali ürün satışı yaparak, karşılığında kredi kartlarından para çekip, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yüksek komisyon bedelleri karşılığında verdiğini tespit etti. Pos tefecilerini takip eden polis, gerekli delilleri topladıktan sonra harekete geçti.

21 farklı adrese eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi; biri kadın 25 kişi kıskıvrak yakalandı. Zanlılara ait iş yerlerinde yapılan aramalarda da; 355 bin 120 lira nakit parayla birlikte 13 farklı bankaya ait pos cihazı, yine farklı banka ve kişilere ait olan 67 adet kredi kartı, 4’ü dolu toplam 204 adet senet ele geçirildi. Şüphelilerin alacaklarını gün gün kaydettiği 12 adet ajandaya da incelenmek üzere el konuldu.

Ayrıca E.Y.’nin işlettiği terzihanede 3 adet pos cihazı olması dikkat çekti. Bu cihazların başta elektronik ve beyaz eşya olmak üzere kendi faaliyet alanının dışındaki firmalara ait pos cihazları olması da dikkat çekti. N.K.’nin sahibi olduğu kıraathanede 2 adet pos cihazı bulunduğu, yine bunların da farklı iş kollarındaki firmalara ait olduğu tespit edildi. Berber olan A.D.’nin de iş yerinde pos cihazı bulundurduğu belirlendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor