POZANTI’DA KAR YÜKSEKLİĞİ İKİ METREYİ BULDU

Bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralı kurtarıldığını söyleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kar nedeniyle 10 saatte ancak 7 kilometre yol açılabildiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dün Karataş ve köylerde incelemelerde bulundu. Karalar, tarlaların sular altında olduğunu, ancak belediyenin ve devletin zarar görenlerin yanında olduğunu söyledi.

(BÖLGE ÖZEL)-ADANA’nın Pozantı ilçesinde önceki akşam çığ altında kalan Yasin Kılıç adlı madencinin öldüğü, Eray Minik adlı madencinin de yaralı olarak kurtarıldığı çığda, kar altında kalan bir işçiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi..Yoğun kar nedeniyle dün öğle saatlerine doğru ilçeye gelen ekipler kaybolan bir kişinin arama çalışmalarını başlattı. kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede, çığın düştüğü noktaya ulaşabilmek için günün ağarmasıyla birlikte çalışmalara yeniden başlandığını belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kar nedeniyle 10 saatte ancak 7 kilometre yol açılabildiğini söyledi.

Alınan bilgiye göre, Pozantı ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çamlıbel Mahallesi, Çatalsınır mevkisinde bulunan krom madeninde çalışan kepçe operatörü, önceki akşam saat 18.00 sıralarında, yüksekliği 2 metreyi bulan kar nedeniyle kapanan yolu açmak için aracıyla hareket etti. Yaklaşık 2 saat geçmesine karşın operatörden haber alınamayınca, maden işçileri Yasin Kılınç, Eray Minik ve ismi öğrenilemeyen bir arkadaşları aramaya çıktı. Ancak bu sırada çığ düştü, 3 işçi kar altında kaldı. Çalışan diğer arkadaşlarının alışanların müdahalesiyle Eray Minik yaralı olarak kurtarılırken, Yasin Kılınç’ın ise cansız bedeni bulundu, ancak diğer kişinin izine rastlanamadı. Kepçe operatörü ise bir süre sonra kendi imkanlarıyla geri döndü.

  Maden çalışanlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.Ancak  Kar yağışının şiddetini artırması nedeniyle kurtarma ekipleri yolda kaldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu öğrenilen bölgede, çığın düştüğü alana ulaşılabilmesi için yeniden çalışma başlatıldı. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

10 SAATE 7 KİLOMETRE YOL AÇILABİLDİ

  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgede kar yağışının yaklaşık bir haftadır yoğun bir şekilde sürdüğünü , işçilerin  çalışmaya devam ettiğini belirterek şöyle dedi;

 “İşçilerimiz kendi ihtiyaçları için ara ara özel araçlarla merkeze gelip, alacaklarını alarak madene geri dönüyorlardı. Dolayısıyla yol hep açık tutuluyordu. Dün yaşanan olayda 1 kardeşimiz vefat etmiş durumda. 1 işçimiz yaralı, 1’i de şu anda çığ altında. Durumunun iyi olduğunu öğrendiğimiz yaralıya ilk müdahaleyi oradaki arkadaşı yapmış”

’10 SAATTE 7 KİLOMETRE YOL AÇILDI’

Pozantı’da son yılların en yüksek kar yağışının yaşandığını söyleyen Başkan Çay, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan tarafından koordine edildiğini, hava koşulunun çalışmaları zorlaştırdığını söyledi. Kurtarma çalışmasının başladığı andan sabaha kadar yaklaşık 10 saatte ancak 7 kilometrelik yol açılabildiğini belirten Çay, şöyle dedi;

“AFAD, UMKE, belediye araçları ve jandarma ekipleri şu an ilerlemeye çalışıyor. Bu sabahtan itibaren Adana ve Mersin‘den gelen karayollarına ait paletli araçlar da devreye girdi. Bölgeye ulaşabilmek için çok güç koşullarda görev yapılıyor. Devletin tüm birimleri gayret içerisinde, güç koşullarda çalışmalarını sürdürüyor. Madende yatılı kalan işçiler yatakhanelerde kalmaya devam ediyor. İnternet üzerinden o işçilerimizle bağlantı kuruyorduk, ancak elektrik kesintisi yaşandığı için iletişimimiz durmuş durumda. Yaşam malzemeleriyle ilgili bir sıkıntılarının olduğunu düşünmüyoruz.”

Adana Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada, Jandarma, AFAD, Büyükşehir Belediyesi ile 112 Acil sağlık ekiplerince arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 Öte yandan Adana‘nın Pozantı ilçesinde çığ altında kalan maden işçisini arama kurtarma çalışması için dün saat 20.00 sıralarında yola çıkan ekipler, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgeye, dün saat 12.00 sıralarında ulaştı. AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve jandarma ekipleri, 16 saatlik zorlu yolculuğun ardından çığ altındaki işçiye ulaşmak için çalışma başlattı.

KARALAR DEVLETİMİZLE BİRLİKTE HALKIN YANINDAYIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yağışlardan olumsuz yönde etkilenen Karataş ve köylerine giderek vatandaşlarla görüşüp “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Devletin ve Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin zarar gören vatandaşların sorununu gidereceklerini belirten Karalar, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Adana’nın Toroslardaki ilçeleri yoğun kar yağışı altında kalırken, ovada da eşi görülmemiş şiddette yağan yağmur, su baskınlarına ve sele yol açıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve ASKİ’ye bağlı ekipler 24 saat çalışarak, vatandaşın mağduriyetini en aza indirmeye gayret ediyor. Karataş’ta tarım arazilerinde ve bazı yerleşim birimlerinde uğranılan zararı yerinde inceleyen Başkan Zeydan Karalar, halkın yanında olduklarını söyledi.

DAĞLARDA YOĞUN KAR VE ÇIĞ, OVADA SEL…

Bölgede incelemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Karataş’ta, Tuzla’da, Karagöçer mevkiinde ve çeşitli köylerde sorunları yerinde inceledi, vatandaşların sorunlarını dinledi.

İlk olarak Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’u ziyaret eden ve bilgi alan Başkan Zeydan Karalar, halkın yanında olduklarını söyledi.

TARLALAR SU ALTINDA

Başkan Zeydan Karalar, “Karataş halkına, Adana’ya geçmiş olsun. Problemleri ve uğranılan zararı yerinde görmek için Karataş’tayız. Yağış tarım arazilerinde de zarara neden oldu. Tarlalar şiddetli yağış nedeniyle adeta göle dönüştü. Devletimiz, vatandaşımızın uğradığı zararla ilgili gerekeni yapacaktır, yapıyor da zaten. Biz vatandaşımızın yanındayız. Afet niteliği taşıyan yağmurun neden olduğu su baskınlarına müdahale etmek için belediye ve ASKİ ekiplerimiz ile birlikte Karataş İlçemizdeyiz. Yağmurun etkilerini elimizden geldiğince en aza indirmek için çalışıyoruz. Geçmiş olsun Karataş” dedi.

POZANTI VE SAİMBEYLİ’DE BELEDİYE EKİPLERİ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Öte yandan Adana’nın Pozantı İlçesi Çamlıbel Mahallesi Çatalsınır mevkiindeki krom ocağına çığ düşmesi sonucu, 1 kişinin hayatını kaybetmesi, 1 kişinin yaralanması ve 2 kişinin de kaybolmasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Zeydan Karalar, “Bölgeye acil olarak sevk ettiğimiz ekiplerimizle birlikte Jandarma ve AFAD ekipleri de arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İnşallah kayıp olan hemşehrilerimizi sağ salim buluruz. Hayatını kaybeden hemşehrimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşımıza acil şifa diliyorum. Adana’mızın başı sağ olsun” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri ovada şiddetli yağışın yarattığı sorunlarla mücadele ederken, bir yandan da Adana’nın Torosların eteklerindeki ilçeleri olan Pozantı ve Saimbeyli’de kar yağışının kapattığı yolları açmak için çalışıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor