‘Psikoloji uzaktan eğitimle olmaz’

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, psikoloji bölümünün Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi programına dahil edilmesine tepki gösterdi.  Bulut, psikolojinin deney, gözlem ve uygulamaya dayalı bir bilim dalı olduğunu belirterek, “Psikoloji eğitiminin kalitesini düşürecek böylesi bir adım kabul edilemez” dedi.

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İstanbul Üniversitesi’nin Psikoloji bölümünü Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi programına dahil etmesini eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Bulut,  “Psikolojinin açık öğretim programına alınması psikoloji bilimi ve evrensel yükseköğrenim ilkeleri uyarınca mümkün ve kabul edilebilir değildir” dedi.

MESLEĞİ DEĞERSİZLEŞTİRECEK

Psikolojinin sadece kuramsal bilgilere dayanmadığını; deney, gözlem ve uygulamaya dayalı bir bilim dalı olduğunu belirten Bulut, açık öğretimle, uzaktan eğitimle, sadece kitap okuyarak, sınavda test çözerek psikolog olunmayacağını, toplum için bilim üretilemeyeceğini, psikolojiye olan bu yaklaşımın mesleğin içini boşaltacağını ve değersizleştireceğini söyledi.

AKIL TUTULMASI

İnsanla birebir temasın yoğun olduğu bir bilim dalının açık öğretim fakültelerinde verilecek olmasının akıl tutulması olduğunu kaydeden Bulut, yapılmak istenen düzenlemenin eğitimi iyileştirmek adına hiçbir yararı olmayacağını aksine, eğitimi niteliksizleştireceğini bildirdi.  Bulut, insanların ruhsal ve mental sağlığıyla ilgilenen psikolojinin hafife alınmayacak kadar önemli bir bilim dalı olduğunu belirtti.

PSİKOLOGLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜN

Piskologların hali hazırda çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu kaydeden Bulut,   “Yaklaşık 50 bin psikoloğun birçoğu işsiz,  istihdam alanları sınırlı, meslek yasaları olmadığı için hangi yetkilerle ve hangi yeterliliklerle çalışacağı belirlenmiş değildir.  Psikoloji lisansı olmadığı halde kendini psikolog ilan ederek toplum ruh sağlığını tehdit eden örnekler ortadayken, bu tabloya açık öğretim mezunu psikologların eklenmesi de sorunları derinleştirecektir.  Psikoloji bir an önce açık öğretim programından çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor