RAHMET İKLİMİ 3 AYLAR

ADANA (BÖLGE)-ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Ramazan Ayının müjdecisi mübarek üç aylara girdiğimiz bu günlerde idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nin sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Rabbimizin engin hazinesinden faydalandığımız üç aylara girmiş olmanın mutluluğunu yaşarken, bizlere rahmet ve hidayet rehberi olan Kur’an’ın indirildiği Ramazan Ayı’nın da yaklaştığının müjdesini vermektedir.

Recep ayı içinde Regaib ve Miraç gecelerini saklarken Şaban ayı berat gecesi ile taçlanmaktadır. Böylesi zamanların değerini bilerek Allah’ın rızasını kazanmaya gayret etmek, geçmişin muhasebesini yaparak yeni yol haritası belirlemek en doğru yaklaşım olarak görünmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. İslâm dünyasında akmaya devam eden kanın ve gözyaşının bir an önce durmasını; insanlığın huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını, bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor