Ramazan Ağar: Kadro mücadelemizi tarih yazacak

(HABER MERKEZİ)-Türk-İş’e bağlı Türkiye Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şubesi’nin 11’nci Olağan Genel Kurulu, sendika bünyesinde kurulu Holiday Otel’de gerçekleştirildi.

SEÇİME TEK LİSTE HALİNDE GİDİLDİ TUNCAY ÖZBEK GÜVEN TAZELEDİ

Mevcut Şube Başkanı Tuncay Özbek’in, tekrar Başkan adayı olduğu ve tek liste halinde gidilen seçimde 112 delegenin oyunu alan Başkan Tuncay Özbek, güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı seçildi. Genel Kurula Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Genel Merkez Yöneticileri, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları, Türkiye Yol-İş Sendikasına bağlı çok sayıda Şube Başkanı ve yöneticileri katıldı. Divan Başkanlığını Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç’ın yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şube Başkanı Tuncay Özbek genel kurulda yaptığı konuşmada görev sürecinde yaptıkları çalışmalardan örnekler sundu. Başkan Özbek, sendikal örgütlenmenin önemine değinerek, önümüzdeki süreçte örgütlenme çalışmalarına daha da ağırlık vereceklerini ifade etti.

KADRO MÜCADELEMİZİ TARİH YAZACAK

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, yaptığı konuşmada Karayollarında verilen kadro mücadelesinin özetini anlattı, geçici işçilerin bin bir zorluk ve kararlı mücadele sonrasında kadro alındığını anımsatan Ağar, “Bu mücadelemizi tarih yazacaktır” dedi.

1980 yılından sonra özelleştirmenin temelinin atıldığını söyleyen Ramazan Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla iktidara gelenler, hem kamu mallarını satmaya başladılar, hem de devletin kurumları Karayolları, Orman, Köy Hizmetleri, DSİ taşeron marifetiyle çalıştırmaya başladılar. Bu ne zamana kadar sürdü 2003 yılına kadar, her gelen siyasi iktidar çıtasını yükseltti, 2003 yılından sonra hem kamu da özelleştirilmeyen hiçbir yer kalmadı, irili ufaklı 283 kamu malı özelleştirildi. Kamuda taşeron marifetiyle kamuyu çalıştırmaya başladılar. 2 milyonun üzerinde kamu çalışanı var iken 180 bine kadar düştü. Bu süre sonrasında yaptığımız kararlı çalışmalar neticesinde taşeron olarak çalışan 700 bin çalışanı kadroya alınmasını sağladık. Ciddi mücadeleler verdik. Biten kamuyu güçlendirdik.”

İL ÖZEL İDARE TEKRAR KURULMALI

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, çıkarılan yeni yasa ile geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdarelerinin kapandığını belirterek “30 ilimizde il özel idareyi kapattılar, 51 ilde kaldı. İl Özel İdare gibi devasa bir kurumu işlevsiz hale getirdiler. Hizmet yapan bir kurumun hali bu olmamalı, onun içindir ki İl Özel İdare Kurumu tekrar kurulmalıdır. Bu teşkilat ülkemizde olmazsa olmaz kurumlar arasındadır, tıpkı Karayolları gibi, diğer kurumlar gibi. Ülke ekonomisine katkısı olan büyük bir teşkilat, biz rapor hazırlayıp veriyoruz siyasi partilere, biz söz istiyoruz, bu teşkilatın kurulması için. Bizim de bu yönde çalışmalarımız sürecek, inşallah bunu da başaracağız. Bizim derdimiz Köy Hizmetleri tekrar kurulsun da üyemiz fazla olsun, bizim öyle bir derdimiz yok, bizim derdimiz ülkemiz. Bizim derdimiz halkımızın mutluluğu, huzurlu yaşaması, Bizim derdimiz bu ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 112 delegenin oy kullandığı genel kurulda mevcut Başkan Tuncay Özbek, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkan seçilirken yeni yönetim kurulu ise, şu isimlerden oluştu: Ömer Ulutaş, M. Ali Polat, İsmet Kıroğlu ve Hasan Çiloğulları.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor