Renkli pamuk hasat günü gerçekleştirildi

HABER: UĞUR BAŞARAN

ADANA (BÖLGE)- Adana Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Çukurova’nın Renkli Pamuğu Tekstilin Yeni Umudu” yayım projesi kapsamında “Renkli Pamuk Hasat Günü” programı düzenlendi.

Yüreğir ilçesine bağlı Gökçeli Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra; Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dr. Emine Uruk tarafından gerçekleştirilen sunum eşliğinde projenin tanıtılmasıyla başlayan program, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil ve Vali Süleyman Elban’ın gerçekleştirdiği konuşmalarla sürdü. 

Vali Elban konuşmasında; teknoloji geliştikçe, bilim ilerledikçe yapay malzemelerin çoğaldığını ancak buna paralel olarak da insanlarda çevre hassasiyetinin ve doğala dönüş isteğinin arttığını kaydederek “Zaman içinde bizler yeni şeyleri, teknolojik malzemeleri ne kadar çok kullandıysak çevreye de o kadar zarar verdik. Bunu bertaraf edebilmek ve doğal haline yakın haline getirebilmek için çok fazla emek sarf etmek zorundayız. Ancak bugün geliştirilen Gelincik ve Sarı Gelin gibi doğal renkli ürünler hem tekstil sanayisinde boya kullanılmasını -dolayısıyla boyanın çevreye verdiği zararı- önleyecek hem de enerji ve kaynak tasarrufu yapmamızı sağlayacak. Ayrıca üretilen ürünlerin daha sonra bertaraf edilmesiyle çevreye verilebilecek zarar da giderilmiş olacak. En başta kendi insanımız olmak üzere tüm insanlık doğal malzemelerden üretilmiş kıyafetler giymiş olacak. Bu sebeple bu ve benzeri çalışmalar ilimiz ve insanımız için son derece önemli çalışmalar.” dedi. 

Proje çalışmalarını yürüten herkese, projeyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere ve çiftçilere teşekkür eden Vali Elban, konuşmasını bu projenin Türkiye ve dünya sanayisinde doğal ürünlerin kullanılmasına öncü olmasını ve bol bol üretim yapılmasını temenni edip çiftçilere hayırlı ve bol kazançlar dileyerek tamamladı. 

Program, gerçekleştirilen konuşmaların ardından demonstrasyon alanının gezilmesi, ürünlerin incelenmesi ve pamuk hasadı yapılmasıyla sürdü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor