ŞAMPİYONLUĞA ÜÇ ADIM KALDI

Adana Demirspor şampiyonluk yolunda rakibi olduğu Erzurumspor’u 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen ikinci yarıdaki müthiş oyunu ile 2-1 yenerek puanını 54’e çıkararak 2.sıraya yükseldi. Mavi-Lacivertlilere galibiyete getiren golleri Sinan Kurt ve Volkan Şen kaydetti.

Adana Demirspor Demirspor’un başarılı futbolcularından Hasan Kılıç maç sonu yaptığı açıklamada, “Bütün takım arkadaşlarımın ayağına, yüreğinesağlık. Bu maç bizim için çok önemliydi. Bundan sonra bütün ipler bizim elimizde. Her maçımıza final olarak bakacağız ve ilk final maçımız da Altay ile oynayacağız. Allah’ın izniyle 3’te 3 yapıp bu özlemi bitireceğiz ve şampiyon olacağız” ifadelerini kullandı. Devre arasında transfer edilen Hasan Kılıç forma giydiği 12 maçta 3 gol atarken, 2 de asist yaptı.

TARAFTARLARDAN COŞKULU KUTLAMA

Adana Demirspor’un deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 2-1 yenerek 2’nci sıraya yükselmesi, taraftarlar tarafından kentte büyük coşkuyla kutlandı. Mavi-Lacivertli kulübün bu başarısı, kentte taraftarlarla coşkuyla kutlanırken, ligin bitmesine 3 hafta kala Süper Lig’e yükselme barajında hayati galibiyetin ardından sokağa dökülen binlerce taraftar, araçlarıyla konvoy oluşturup sevinç turu attılar. Bazı taraftarlar ise kentin farklı noktalarındaki meydanlarda toplanarak meşale yakıp, takımları için tezahüratlarda bulundu.

‘HAK EDİLMİŞ BİR GALİBİYET ALDIK’

Adana Demirspor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, maç sonu yaptığı açıklamada kazandıkları içni mutlu olduklarını anlatarak, “Böyle zorlu bir mücadeleyi kazanmış olarak Adana’ya döndüğümüz için mutluyuz. İyi bir oyunla, hak edilmiş bir galibliyet aldık. Önümüzde 6 maçlık bir sezonumuz vardı ve çok iyi hazırlık dönemi geçirdik. Biz maç maç bakıyoruz. Bugün de final maçlarımızdan birini Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a karşı oynadık” şeklinde konuştu.

Kalan mnaçlara odaklanacaklarına dikkat çeken Dumlupınar, “Sevincimizi kısa tutup Altay maçına odaklanacağız. Bu maçı sadece bir takım olarak kazanmadık. Adana şehri olarak da kazandık. Bizler sahada mücadele ettik ancak onların duaları bizimleydi. Adana şehri Süper Lig’i hak ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

RAKİP ALTAY

Adana Demirspor, bu hafta sonu kendi sahasında Altay’ı konucuk edecek. Sezonun bitimine 3 maç kala Mavi-Lacivertli takım 5 Temmuz Pazar günü Altay ile karşılaşacak. Adana Demirspor oynadığı 9 maçta 6 galibiyet aldı ve sadece 1 kez mağlup oldu. Altay ise son 9 maçta 5 galibiyet alırken, 4 kez de berabere kaldı ve mağlubiyet almadı. Karşılaşma öncesinde Adana Demirspor 54 puanla 2., Altay ise 50 puanla 5.sırada yer alıyor. Adana Demirspor-Altay karşılaşması 5 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de oynanacak. Ligin ilk devresinde İzmir’de oynanan karşılaşmayı Adana Demirspor 1-0’lık skorla kaybetmişti.

Mavi-Lacivertli ekip, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında verilen ligin yeniden başlamasının ardından oynadığı 3 maçı da kazandı. Puan cetvelindeki ilk 2 sırada yer alan takımların doğrudan Süper Lig’e yükseleceği, ardından gelen 4 ekibin ise Play-Off oynayacağı ligde Adana Demirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 54’e çıkardı ve 57 puanlı lider Hatayspor’un ardından ikinci sıraya yükseldi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan ikincilik koltuğunu devralan Mavi-Lacivertli ekip, ligde normal sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala Süper Lig’e doğrudan yükselecek ilk 2 takım potasına girmeyi başardı. Ligin 32.haftasında 5 Temmuz Pazar günü Altay’ı konuk edecek Adana Demirspor, geride kalan maçlarını kayıpsız geçip Süper Lig hedefine ulaşmak istiyor.

“ENGELLERİ ADIM ADIM AŞIP SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ”

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Maça galibiyet hedefiyle çıktıklarını belirten Sancak, “Galip geleceğimize futbolcular, teknik ekip ve yönetim olarak inanıyorduk. Erzurum’a gittik ve 3 puanı aldık. Kazandığımız için mutluyuz. Bundan sonra Pazar günü oynayacağımız Altay maçına odaklanacağız. Maç maç gideceğzi, bu oyunlar her şeyi hak ediyor. Oyuncularımız Altay maçında da ellerinden geleni yapacaktır. Altay’ı da yenerek hedefimize yürüyüşümüzü sürdürmek istiyoruz” dedi.

Sancak, ligde oynadıkları son 4 maçta galip geldiklerini anımsatarak şunları söyledi: “Bu şehir şampiyonluğu hak ediyor. İnşallah önümüzdeki 3 maçı da kazanıp Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Tek hedefimiz Süper Lig’e direkt çıkmak, inşallah engelleri adım adım aşıp Süper Lig’e çıkacağız. Temennimiz, arzumuz bu yönde, Allah müsaade ederse inşallah o da olacak” diye konuştu. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor