Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na doğru

TMOK Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, “Salgın ile ilgili tüm önlemleri alarak ülkemizin tanıtımını sağlayacak 32.Boğaziçi yarışlarını gerçekleştireceğiz. En fazla ilgiyi Rusya’nın gösterdiği bin 200 kişilik yabancı kontenjanı 3 saatte tamamlandı” dedi.

(BÖLGE ÖZEL)Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından aralıksız gerçekleştirilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’nın 32. si 23 Ağustos 2020 Pazar günü Kanlıca ile Ortaköy arasında 6.5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek.

TMOK Başkan Yardımcısı ve Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, yaptığı açıklamada daha önceleri 12 Temmuz 2020 Pazar günü yapılacağı açıklanan yarışların KORONAVİRÜS nedeniyle Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) öneri ve talimatlarını dikkate alarak yarışı 23 Ağustos Pazar gününe aldıklarını, sporcu sağlığını ön planda tuttuklarını söyledi.
Boğaziçi yarışlarının Dünya Açık Su Yüzme Birliği  (WOWSA) tarafından 2016 yılında en iyi açık su organizasyonu gösterdiğini ifade eden Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Samsung’un ana sponsorluğunda her yıl TMOK tarafından gerçekleştirilen yarışmalara dünyanın bütün ülkelerinden büyük katılım oluyor. 56 ülkeden bin 200 yabancı kontenjanı 3 saatte tamamlandı. Büyük çoğunluğu Rus ve Ukrayna olan sporculardan 390’ı kadın 810’u erkek. Bunun yanı sıra bin 200’de Türk kadın ve erkek sporcu yarışacak. Bütün sporcuların rüyası olan 2 kıtayı aynı anda yüzmek çok önem taşıyor. Aralıksız aksatmadan yaptığımız organizasyonda en büyük hedefimiz başta gerçek bir dünya şehri olarak, herkesin hayatında bir kez ziyaret etmesi gereken ve doğu ile batı kültürlerinin büyüleyici bir harmanı; eşsiz kimliğiyle canlı ve modern İstanbul olmak üzere Türkiye’nin konukseverliğini, tarihi mekanları ve doğal güzelliklerini tanıtmaktır. İstanbul, her biri çarpıcı saraylar, kaleler, camiler, kiliseler ve anıtlarla iz bırakan üç imparatorluğun başkenti olmuştur. Bu zengin geçmişin mirası modern şehrin her köşesinde görülebilir. Birçok sporcular ailece gelerek ülkemize döviz de bırakıyorlar. Başka anlamda spor turizmi yaşanıyor. Tüm sporcularda yarışa katılmak adeta alışkanlık yapıyor. Bizlere her türlü desteği veren TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener olmak üzere, Genel Sekreter Neşe Gündoğan, diğer yöneticilere ve organizasyon kurulu üyelerine teşekkür ederim. Geçtiğimiz günlerde ilgili kuruluşlarla olimpiyat evinde koordinasyon toplantısını gerçekleştirdik. Dileğimiz, geleneksel yarışların kazasız, belasız sonuçlanmasıdır. Başta salgın olmak üzere sporcu sağlığı için tüm önlemleri aldık.”

-İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, SAMSUN VE ADANA’DA SEÇMELER YAPILDI-

Nihat Usta, yarışa katılacakları belirlemek için Adana, İzmir, Ankara, Samsun ve İstanbul’da yüzme federasyonu yetkilileri ve hakemler gözetiminde seçmeler yapıldığını, yüzücülerin 800 metre yüzdürüldüğünü ifade etti. Usta,  yarış sırasında kimlerin derece yaptığını veya 6.5 kilometrelik yarışı kaç dakikada yüzdüğünü belirlemek için ayak bileklerine takılacak manyetik çip vereceklerini, yarışmaya katılmaya hak kazananların isimlerinin

-TMOK’A ÇEVRE ÖDÜLÜ-

Usta, okyanusları ve denizleri başta plastik atıklar olmak üzere çevreye zararlı her türlü maddeden arındırmayı hedefleyen kuruluş Ocean Recovery Alliance, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na çevreyi koruyan çalışmaları nedeniyle TMOK’a sertifika verdiğini belirtti.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, katılımcılarına sunduğu eşsiz heyecan kadar, çevreye duyarlılığı ile de dünyada biliniyor ve takdir görüyor. ÇEVKO ile yaptığı iş birliği ile etkinlik alanındaki plastik, kağıt, karton, metal ve cam gibi atıkların geri dönüşümünü sağlayan yarışa, Ocean Recovery Alliance tarafından alandaki tüm atıkların geri dönüşümünü sağlaması dolayısıyla Plastic Disclosure Project Sport sertifikası verildi. Dünyada Boğaziçi Yarışı haricinde bu sertifikayı almaya hak kazanmış yalnızca 4 spor organizasyonu bulunuyor.

Bu arada, yarış sırasında Boğaz 4 saat deniz trafiğine kapanacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor