Sayar: Sarıçam için çalışacağız

Memleket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı İrfan Sayar, siyasete girmiş yeni bir isim olarak, yapacağı çalışmalar ve hedefleri hakkına sorularımıza cevap verdi. Görev alanında ki Sarıçam’ın köy havasından kurtulamadığını ifade eden Sayar, sorunları iyi bildiğini ve çözüm noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)  – Memleket Partisi kadrolarından siyasete atılarak, Sarıçam İlçe Başkanlığı görevini üstlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası Kurucu Genel Başkanı İrfan Sayar, çalışmaları ve hedefleri hakkına merak ettiğimiz soruları yanıtladı. Sarıçam’ın gelişmesi için mücadele edeceğini belirten Sayar, ‘’Köy havasından kurtarılamamış bir ilçe. Bunda Sarıçamlının suçu yok elbette. Altyapı sorunu, çarpık kentleşme, yol sorunu, göçmen ve mülteciler, çöp kokusu ve tarım gibi birçok konu çözüm bekliyor’’ dedi. Kendisiyle yaptığımız röportajı ilgiyle okuyacaksınız.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Babam, Karaisalı ilçesinin Karahasanlı köyündendir ve Yörük’tür. Annem ise Ceyhanlıdır. Annemin ailesi 1890 yılında Bulgaristan’dan göç eden Balkan Türklerindendir. Eşim ise Aladağlı ve Türkmen’dir. 1977 yılının 6 Mayısında Almanya’da doğmuşum. Babam ve annem o tarihte gurbetçi oldukları için. 1984 yılında yani ben 7 yaşında iken Ülkeye kesin dönüş yapıyorlar ve Adanalı oldukları içinde buraya yerleşiyorlar. Yeşilevler ilkokulu, İstiklal ortaokulu ve Adana Erkek lisesi mezunuyum. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansımı İstanbul Esenyurt Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği dalında yaptım. Adana adliyesine kayıtlı Adli Bilirkişiyim. İş Güvenliği ve Çevre Uzmanıyım. Ayrıca Tarsus Çağ Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde 3 yıldır derslere girmekteyim. Ayrıca kitap yazarıyım. Üç adet kitap yazdım. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası’nın Kurucu Genel Başkanıyım. Birçok üniversitede konferanslar vererek iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı farkındalık geliştirmek için çalışmalar yürüttüm. Yusuf Mir ve Hüseyin Emir adında iki de evladım var çok şükür.

Memleket Partisi kurulmadan önce aktif siyasette var mıydınız ve Memleket Partisi’ne sizi çeken ne oldu?

Daha önce aktif siyaset yapmadım. Ancak ülkemin sorunlarına karşı hep çok duyarlı oldum. Siyasetten önce zaten milletim için hizmet veriyordum. Daha geniş bir mecra olan siyaseti hep düşünüyordum; ancak mevcut partiler içinde karakterime tam oturmayan bir şeyler olduğunu hep seziyordum. Siyaset kirlenmişti. Adaletsizlik diz boyu idi ve olmaması gereken insanlar doldurmuşlardı mevkileri. İşte tam da bu noktada Genel Başkanımız Muharrem İnce ve ekibi partiyi kurmadan önce başlattıkları Memleket Hareketi ile birlikte biz de ilgi ile takip ettik. Parti programı ve tüzüğü şahsımın fikirlerine birebir uyunca içinde olmaya karar verdik.

Sarıçam’ın siyasi yapısını nasıl analiz ediyorsunuz ve başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?

Sarıçam yeni bir ilçemiz. Ve tam analiz edilememiş bir bölge. Köy havasından kurtarılamamış bir kent. Bunda Sarıçamlının suçu yok elbette. O kadar çok sıkıntı var ki burada bunları yazmaya yerimiz yetmez ancak, altyapı sorunu, çarpık kentleşme, yol sorunu, göçmen ve mülteciler, çöp kokusu, göç gibi tarım gibi birçok konu çözüm bekliyor.

Sizce Türkiye’nin ve Adana’nın en temel sorunu nedir?

İşsizlik. Yani iş alanlarının olmayışı… Adanamız bir çiftçi şehri ve o kadar sorunu var ki aslında bu bir ülke sorunu ayrıca. Bu alanda Entegre tesislere ihtiyacımız var. Çözümünü ise bir örnek vererek açıklamak isterim. Karpuz tarlada kaldı. Meyve suyu fabrikalarına bunu aldınız. Ve paketlenmiş meyve suyu olarak sattınız. Ve üreticiye bir kar payı verdiniz. Sadece karpuz değil portakal, limon gibi diğer ürünleri de bu şekilde kullandınız. Yani ürünü sadece Pazar da satmaya mahkûm olmamalı üretici. Alternatifleri olduğunu bilmeli.

Son dönemde çok sayıda siyasi parti kurulmasını nasıl değerlendiriyor ve Memleket Partisi’ni bunların arasında nereye koyuyorsunuz?

Hiçbir oy yere düşmeyecek her düşüncenin gideceği bir siyasi parti var artık olarak yorumluyorum. 80 milyonluk bir ülkenin gazi mecliste yalnızca 4 parti olarak temsil edilmesi sizce mantıklı mı?Atatürk’ün hayali bu mu? Muasır medeniyet denilen şey bu mu? Bence değil. Ve Memleket Partisi’nin daha başlangıçta ortaya koyduğu tavır çok net. Diğer partiler kurulur kurulmaz bir yere doğru evrileceği net belli idi. Siyaset iddia ve ikna sanatıdır. Bu da ancak net ve dik duruşla mümkündür.Memleket Partisinin duruşu çok net. Cumhuriyetçi Demokrat duruşu bizim için çok önemli.

Size göre Memleket Partisi; bir küskünler, kırgınlar oluşumu mu? 

Küskünler partisi değil bir başkaldırı partisidir. Çocuk gibi partinin içinde ağlamaktansa bir duruş sergilendi ve yeni bir parti doğdu. Doğum hep bir sancılı ve ağrılı olur. Bunu herkes bilir. Ancak bu bebek kısa zamanda büyüyecek ve ülkeyi yönetecek Allah’ın izni ile. Kırgınlıklar olabilir. Herkesi memnun etmek mümkün değildir. Ancak kimse kimsenin düşmanı falan da değil. Kimin projeleri ve kadrosu iyi ise halk bunu görecek ve tercihini ondan yana kullanacaktır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Adana ve Sarıçamlı artık hiç endişe etmesin. Siyaseti şeffaf ve namuslu yapacağız. Öyle sağlam bir ekip kurduk ki farkımızı kısa zamanda görecek ve bize güvenecektir. Buna inancımız tam. Yakında Sarıçam ilçe binamızın açılışını yapacağız. Bütün Sarıçamlı akrabalarımızı çay içmeye ve sohbete bekliyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor