SAYGISIZLIK MI HIRSIZLIK MI ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen yıl, İstanbul  Valiliği tarafından düzenlenen  fethin 567.yıldönümüne katılmış. İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak dolaşmış.. O şekildeki dolaşma  saygısızlık  sayılmış ve gerekçe gösterilerek soruşturma açılmış..

Bitmedi..

İçişleri Bakanlığı soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine başlatıldığını söylemiş..

Bitmedi..

Başsavcılıktan da bir açıklama gelmiş,  yapılan inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edilmiş..

Yahu soruşturmayı İçişleri Bakanlığı mı, Cumhuriyet Savcılığı mı açtı?

Soru bu kadar basit..

Ayrıca, bir Belediye Başkanının Fatih Sultan Mehmet türbesinin etrafında eli arkada dolaşması suç mu, günah mı, saygısızlık mı?

Sanıyorum siz Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açacağınıza, İmamoğlu’nun aşağıdaki iddialarını ihbar kabul edip soruşturma açsanız daha iyi olur;

“*Bir siyasi partiye niçin verilir 70-80 araba? Sadece arabada da değil. Şoförü veriliyor; niçin verilir? Yakıtı veriliyor her şeyiyle. Bunun bütün masraflarına baktığınızda, derin…

Bir kamu kurumuna veriyorsunuz da eğer orada birileri, aileleri ya da ailelerinin ihtiyaç duyduğu bir takım kişilere kadar bu iş dağıtılıyor, suistimal ediliyorsa, ben, o kamu kurumunu da reddederim. Kim olursa olsun. Çünkü, bizim neticede kullandığımız kamu kaynağı, yine kamu yararına kullanılmalıdır; bir şahsın yaşam koşullarını iyileştirme adına kullanılmamalıdır.

Tam da Ramazan ayında söyleyelim ki; israf haramdır. Ne yazık ki, o dönemde harama imza atılmıştır. Biz, kamu adına, kamu lehine bu süreci takip edeceğiz ve soruşturmanın üstüne gideceğiz. Mutlaka kamu zararının tahsil edilmesi ile ilgili de gereken işlemi yapacağız.”

Şimdi eli arkasında dolaşan İstanbul Belediye Başkanı hakkında mı, yoksa İmamoğlu’nun iddialarını araştırmak için mi soruşturma açılmalı..

Elinizi vicdanınıza koyun, ona göre karar verin.. Biri kul hakkı, diğeri el arkasında dolaşma!.. Biri saygısızlık iddiası, diğeri hırsızlık iddiası.. Hangisi daha önemli?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor