SEÇİMLER BİTTİ GEÇİME BAKIN!

Tamam artık.. Yerel seçimler de bitti. Türkiye’nin bir çok sorunu var, yoksulluk, işsizlik, iç ve dış tehlike, dövizin önlenemez yükselişi.

Seçim bitti, geçime bakın biraz.. Millet aç aç..

Hatta basın-yayın organlarını demokratik ülkelerin seviyesine yükseltmek için sahibinin sesi olmasını önlemek için de bir çalışma yapılmalı. Basın tek sesli değil, çok sesli olursa demokrasiden söz edilebilir.

Bakın biz nelerle uğraşıyoruz;

İstanbul Polisi’nin çökerttiği ‘Çingene Ümit’ lakaplı Ümit Y. suç örgütünün karıştığı 4 cinayetle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Çetenin “Ağabeyimi Ümit Y. öldürttü” diyen Barış Korkmaz’ı katlettiği de ortaya çıktı. Şüphelilerin adresinde ucuna zehir sürülmüş çok sayıda mermi ele geçirildiği öğrenildi. Cinayetlerle ilgili güvenlik kamera kayıtları dikkat çekerken, gözaltına alınan 52 şüpheli asliye ceza mahkemesine gönderildi!..

…..

-Sancaktepe’de bir ilkokulun yanında bulunan parkta derin çatlaklar oluştu. Safa Mahallesi’nde bulunan Safa İlkokulu’nun yanında bulunan parkın zemininde çatlaklar oluştu. Çatlakları fark eden vatandaşların haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi!..

………

-Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımına 8 yıl önce başlanan ve yaklaşık bir milyar lira ile Karadeniz Bölgesi’nin en pahalı yatırımı olan Ordu Çevre Yolu’nun 10 kilometrelik ilk etabının açılışını, 3 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile yaptı. Ancak 52 gün trafiğe açık kalan yol 25 Nisan’da bakım yapılmak için trafiğe kapatıldı!..

………………

-Beykoz Kanlıca’da bulunan yalısında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla, Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü.  Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme hakimi, hakkında yakalama kararı bulunan Zarrab’ın hâlâ yakalanamadığını hatırlattı!..

………..

Görüyor musunuz nelerle uğraşıyoruz..

Bozuk yollar, çöken binalar, kapanan ya da satılan fabrikalar, silah deposu haline getirilen evler, yeşil alanlara verilen imarlarla yükselen binalar, inşatı biten ve yıkılma tehlikesi olan konutlar, say say bitmez..

Bu sorunlar varken, bitirin artık şu siyasi tartışmaları. Biraz da GEÇİM’e bakın.  Biraz da “Bu millet ne yiyor, ne  içiyor, nasıl geçiniyor” diye düşünün.Millet kan ağlıyor, kan..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor