SELAHATTİN ÇOLAK VE CHP SEVDASI

Selahattin Çolak, iki dönem Adana Belediye Başkanlığı yaptı.. Dar olanaklara rağmen, bugün Adana’da trafik akışını sağlayan bulvarların çoğu kendi döneminde yapıldı. Kentin nefes borusu olan ve Selahattin Çolak adı verilen, daha sonra Mustafa Kemal Bulvarı olarak değiştirilen, bulvar kendisinin eseridir. Aslında yeni seçilecek Adana Büyükşehir Belediye Başkan ve Meclis üyelerinin , o geniş bulvarı Adana’ya kazandıran Selahattin Çolak’ın adın tekrar vermeleri bir vefa örneğidir..

Gerçi Selahattin Çolak, çok vefasızlıklarla karşılaşmıştır 12 Eylül askeri müdahale döneminde de, öncesinde de, sonrasında da.. Ama dik durmayı hep başarmıştır. Kırgınlığını, kızının adını VEFA koyarak gidermeye çalışmıştır.

Selahattin Çolak, hep aynı yerde durmuştur. Siyasi hayatına sol’dan başlamış, noktayı da Sol’da koymuş istikrarlı bir siyaset adamıdır.

CHP’nin Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, dün ziyaret etmiş Selahattin Çolak’ı.. Daha önce de bugünkü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, birkaç kez ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulunmuşlar, sohbet etmişler, siyasetin incelikleri konusunda bilgi alış-verişinde bulunmuşlardı.

Mevcut CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akay’la birlikte fotoğraflarını görünce geriye gittik, yıllar öncesine.. Gecenin 02’sinde kendisini börekler yaparak, meyveler hazırlayarak evinde misafir etmek isteyen aileler gözlerimizin önünden geçti.

Siyaset bir başkaydı o zamanlar.. Çocuklarına iş istemiyorlardı, oy vermek için talepte bulunmuyorlardı, pazarlık yoktu, sevgi vardı..

  Ne yazık ki, o günler çok geride kaldı.. Siyaset rant meselesi haline geldi, getirildi..

Bir uyanabilsek.. “Önce vatan”, “Önce memleket” diyebilsek. Birbirimize öcü gibi bakmaktan vazgeçebilsek,  birbirimizi göstermelik değil, candan sevebilsek..

Bu mutluluğu yaşayabilir miyiz dersiniz?

Dört gözle bekliyoruz.. Her sabah kalktığında  mutlu ve güler yüzle “Günaydın” diyen, iyi günler dileğinde bulunan insanların sayısını bir artırabilsek..

  Adaylar, bu biraz da sizin elinizde.. Seçildiğinizde sizi seçenin halk olduğunu unutmayın lütfen..

Aradan yıllar geçmesine rağmen, Selahattin Çolak sevgisinin bitmediğini düşünerek, öyle biri olmanın mücadelesini verin lütfen..

Bakınız, Selahattin Çolak siyasi düşüncesinde hiç “git-gel”i , ihtiraslarıı olmayan, çekildiği siyaset arenasına ısrarlara rağmen dönmeyen, CHP’de başlayıp CHP’de noktayı koyan bir siyaset adamı.

Dileriz, seçilecek olan Belediye Başkanları Selahattin Çolak’ın bilgi birikiminden yararlanmayı düşünürler..

………………..

YENİ BİR TARTIŞMANIN FOTOĞRAFI

Yıllardan beri biliriz ki, siyaset camilerde, okullarda, hastanelerde yapılmaz, posterler asılmaz.. Şu aşağıdaki postere bakınız, İstanbul’da bir Şehir hastanesinin duvarlarına asılmış. Olacak şey mi?

C:\Users\Windows7\Desktop\sultangazi-1.jpg

CHP İstanbul il Başkanı da, o posterler için “Ya indirin, ya da indiririz.” diyor, gerginliğe ne gerek var! Buyrun fotoğrafa ve paylaşıma bakın..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor