Şevkin, Aladağ’da yanarak ölen kız öğrencileri unutturmuyor

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016’da çıkan yurt yangınında ölen kız öğrencileri unutmadı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Adana’mızın Aladağ ilçesinde 10’u kız öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangının üzerinden 7 yıl geçti. Yüreklerimiz yandı ama tüm ihmallere rağmen adalet hâlâ sağlanamadı, yangından gerekli dersler çıkarılamadı” dedi.
“EĞİTİM SİSTEMİ DİPTE!”
Türkiye’de köy okullarının kapatılması, köylülerin çocuklarını yurtlara ve ilçelere göndermesinin ve bu tür kazaların önünü açmaya devam ettiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Eğitim sistemindeki çarpıklık her geçen gün artıyor, devlet yurtlarında çocuklarımız ölmeye devam ediyor, asansör facialarının önüne geçilemiyor, öğrencilere bir öğün yemek dahi temin edilemiyor, verilen yemekler de oldukça yetersiz ve yenmeyecek durumda. Eğitim sistemi dip yapmış durumda” diye konuştu.
Dr. Şevkin, “Halkımızın bu kara düzeni hep birlikte değiştireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor