SEYHAN SOROPTİMİST FARKLI AYAKKABILAR GİYEREK KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

(HABER MERKEZİ)-Uluslararası Soroptimist Federasyonuna bağlı olan Seyhan Soroptimist Kulübü farklı ayakkabılar giyerek toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek istedi.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN FARKLI AYAKKABILARLA YÜRÜYELİM

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar; “Yoksulluğun ortadan kaldırılması ile sürdürülebilir, yeşil ve mavi ekonominin hâkim olduğu, insana değer veren bir topluma geçişin desteklenmesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin dönüştürücü gücü yadsınamaz. Tüm üyelerimiz ile 8 Mart’ta farklı ayakkabılar giyerek, kadınların gündelik yaşamlarını etkileyen ortak küresel eşitsizliklere ilişkin farkındalığı artırmayı hedefledik. Üyelerimizin yanı sıra bursiyerlerimize de Kadınlar Günü için farklı ayakkabılar giyme çağrısı yaptık. Dünya nüfusunun yüzde 50’sini kadınlar oluşturmaktadır. Ancak hala, nüfusun bu yarısı sosyal ya da medeni haklara, eğitim veya mesleki fırsatlara erkeklerle eşit erişime sahip değil, dahası kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı suçların mağduru olmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

AMACIMIZ DÜNYA VE TÜRKİYE KADINLARININ SESİ OLMAK

Başkan Ebru Bacaksızlar açıklamasında; “Biz Soroptimistler olarak, varoluş amacımız ‘Dünya ve Türkiye Kadınlarının Sesi’ olarak kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi ve yaşamın her alanında başarı ile rol alabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışma grubu olarak, çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanması için çalışmalar yapılması, projeler üretilmesi hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor