Seyhan’da COVİD-19 seferberliği sürüyor

(HABER MERKEZİ)-Seyhan Belediyesi, Coronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında, temizlik-dezenfektasyon, uyarı ve denetimlerini vatandaşın bulunduğu her alanda sürdürüyor.

Seyhan Belediyesi’nin Zabıta, Sağlık İşleri ve Temizlik işleri Müdürlüklerinden görevliler ile diğer müdürlüklerden oluşturulan pandemi ekibi;  Semt pazarları, kafe, fırın, güzellik ve spor salonları gibi iş yerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde, imalathanelerin ve çalışanların maske kullanımı, sağlık karneleri, iş yeri temizliği, gıdaların tazeliği, üretimde kullanılan araç gereçlerin temizliği, uyarıcı afişlerin asılması gibi önem arz eden konulara uygunluğu gözlemleniyor.

KAMUYA AÇIK ALANLARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Seyhan Belediyesi pandemi ekibi;  muhtarlık, kamu kurumları, spor salonları, STK’lara ait kamunun ortak kullandığı alanları da düzenli olarak dezenfekte etmeye devam ediyor. Titiz bir çalışmayla gerçekleştirilen dezenfektasyon işlemi ile kamu binalarını kullanan halkın sağlığının korunmasına katkı veriliyor. Dezenfektasyon işlemleri otomobiller için de gerçekleştiriliyor. Belirlenen merkezlerde araçlar dezenfekte ediliyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü doktorları ise halka, pandemi konusunda uyarıcı bilgiler aktarıyor.

BAŞKAN AKAY “AMAÇ HALK SAĞLIĞININ KORUNMASI”

Türkiye ve Dünyayı etkisi altına alan salgının mutlaka çok ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uyması sadece kendileri için değil halk sağlığının korunması için de çok önemlidir.”dedi.  Salgının Türkiye’de görüldüğünün duyurulmasından hemen sonra başlanan dezenfektasyon, bilgilendirme ve denetleme çalışmalarının aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu;

“SALGINA KARŞI BİLİNÇLİ VE TEDBİRLİ OLMALIYIZ”

Ülkemizin ve kentimizin salgını en az hasarla atlatabilmesi için ilk günden dezenfektasyon çalışmalarına büyük önem verdik. Halkımızı bilgilendirdik. Yüz binlerce maske dağıtımı gerçekleştirdik. Sebze pazarlarından,  işyerlerine kadar her alanda tedbir aldık, denetimler yaptık. Maalesef salgını henüz durduramadık. Biz kamu ile birlikte tedbirlerin uygulamasına ve denetim yaparak kurallara uyulmasına katkı vermeyi sürdüreceğiz. Ancak halkımızın da maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde uyması gerekiyor.  Çünkü; salgına karşı bilinçli ve tedbirli olursak başarı elde edebiliriz.”    

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor