Seyhan’dan ‘Gıda Günü’ etkinliği

(HABER MERKEZİ)-Seyhan Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü “Dünya Gıda Günü” nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikle halka Adana şalgamı ve simit dağıtarak Gıda hijyenine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün bu yıl için “Büyütelim, Besleyelim, Hep birlikte Sürdürelim” temasıyla kutladığı “Dünya Gıda Günü”nde Seyhan Belediyesi de gıda da hijyene dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme içerikli etkinlik gerçekleştirdi.

VATANDAŞA “YERELİ TERCİH ET” MESAJI

Gerçekleşen etkinlikte vatandaşa “Yerel olanı tercih edin” temasıyla kısa süre önce tescil edilen Adana Şalgamı ve simit ikramı yapıldı. Seyhan Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri de “Yerel olan ürünlerin tercih edilmesi”, “Ürünlerin yetişme mevsiminde tercih edilmesi” ve “Gıda hijyenine dikkat edilmesi” konularında bilgiler aktardılar.

COVİD-19 NEDENİYLE HİJYEN DAHA DA ÖNEM KAZANDI

Covid-19 salgını nedeniyle hijyenin daha da önem kazandığına vurgu yapan Seyhan Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri vatandaşa şu uyarılarda bulundular;

Gıda hijyeni; gıdanın kullanım amacı dikkate alınarak tehlikenin kontrole alınması ve gıdanın insanlar tarafından tüketiminin uygunluğunun sağlanması için, gerekli her türlü önlem ve koşullar olarak tanımlanmaktadır. Herhangi bir gıdanın temizliği ve tümüyle hastalık yapan etmenlerden arındırılmış olması demektir. Gıda hijyeni için ilk olarak yemek yapmaya başlamadan önce ve sırasında ellerinizi sık sık yıkamak ve kullandığınız aletler ve tezgahı temizleyerek mikroplardan arındırmak gereklidir.  Özellikle et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri gibi çiğ gıdalarda ve bunların sularında tehlikeli mikroplar olabilir. Bu tehlikeli mikroplar yemek hazırlama sırasında diğer gıdalara bulaşabilir.

YEMEKLERİ 70 DERECEYE KADAR ISITIN

Pişmiş ve çiğ gıdaları ve bu gıdaların bıçaklarını, doğrama tahtalarını, temizlik bezleri vb. aletleri ayrı tutulmalıdır.  Yapılan araştırmalar 70ºC’ye kadar ısıtılan gıdalardaki tehlikeli mikropların yok olduğunu ve bu yiyeceklerin yenmesinin güvenli olduğunu göstermektedir.   Pişmiş yemekleri oda ısısında 2 saatten fazla bırakmayın, yiyecekleri buzdolabında saklamaya özen gösterin.  Yiyecekleri buzdolabında olsa bile uzun süre saklamayın. Donmuş gıdaları oda ısısında bekleterek çözmeyin. Ezik, çürük olmayan taze gıdaları seçin. Son kullanma tarihi geçen gıdaları yemeyin”

Seyhan Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri, “Dünya Gıda Günü” nedeniyle bilgilendirme çalışmalarını ilçenin farklı merkezlerinde gün boyu gerçekleştirdi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor