Siber zorbalığa müzikle ‘hayır’ dediler

Adana’da eğitim ve öğretim veren Şehit Muhammed Ali Demir Ortaokulu’nun 6 ve 7’nci sınıf öğrencileri, müzikteki yeteneklerini, interneti bilinçli kullanmalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen, ‘Siber zorba olma, farkına var!’ sloganlı bir müzik yarışmasında sergiledi. Çocuklar, sözleri kendilerine ait olan şarkılarla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan ‘eTwinning’ faaliyetleri kapsamında, Adana’da eğitim ve öğretim veren Şehit Muhammed Ali Demir Ortaokulu, öğrencilerin interneti bilinçli kullanmalarına dikkat çekmek amacıyla, ‘Siber zorba olma, farkına var!’ sloganlı bir müzik yarışması düzenledi.

KENDİ ŞARKILARIYLA SAHNEYİ SALLADILAR

Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, okulun 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinden oluşan 3 bireysel, 8 grup yarışmacı olarak katıldı. Sözleri kendilerine ait olan şarkılarını danslarla süsleyip, salonu dolduran velilerin beğenisine sunan öğrenciler, sahnelerine uygun kıyafetleriyle de büyük beğeni topladı.

AMAÇ: İNTERNETİ DOĞRU KULLANDIRMAK  

Okul Müdürü Mehmet Nazım Büyükbayram, program öncesi yaptığı konuşmada, okul ve veli bütünleşmesini sağlamak adına farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Bir süre önce yoğun katılımlı bir konferans gerçekleştirdiklerini hatırlatan Büyükbayram; şiir dinletileri, tiyatro, sergi ve kermes ile programlara hız kesmeden devam edeceklerini kaydetti. Büyükbayram, yarışmanın önemiyle ilgili de şunları söyledi; ‘’Çocuklarımız zamanlarının önemli bir kısmını internette geçiriyorlar. İnternette karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı onları bilinçlendirmek ve doğru kullanıma yönlendirmek amacıyla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Çocuklarımızın, yarınlarımız olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Onları korumak asli görevimiz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor