SIGINMACI ÇOCUKLARINA SPORLA UYUM PROEJİ

ADANA (BÖLGE)-Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, “Sığınmacı çocukları sporun birleştirici gücüyle kaynaştırıyoruz” dedi.

Porsun, yaptığı açıklamada, Olimpik Mülteci Vakfı’nın (ORF) desteği ve iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) tarafından ülkede yaşayan sığınmacı çocuklar ve bölge çocuklarının sosyal uyumlarını ve sağlıklı gelişimini spor yoluyla desteklemek amacıyla yürütülen Spor Yoluyla Sosyal Uyum Projesi, ikinci yılın ilk dönemini tamamladıklarını söyledi.

OLI Projesi kapsamında 60 kadar il ile büyük ilçelerde 4 ile 5. Sınıf öğrencilere yönelik 2 milyonu aşkın öğrenciye ulaştıklarını, salgın döneminde bile dijital sunumla etkinliği sürdürdüklerini ifade eden Bilal Porsun şunları kaydetti:

“Genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerinin amaçlandığı proje çerçevesinde eğlenceli sunumlarda öğrencilere, spor kültürü, Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatılıyor.

Her dört aylık periyotta yeni öğrenciler ile buluşan projenin ikinci yıl ilk dönem öğrencileri TMOK’un OLİ sunumu ile yıl boyunca aldıkları spor eğitimini pekiştirme, Olimpik değerler ve Olimpiyat Oyunları hakkında bilgilerini geliştirme, sağlıklı beslenme, çevrenin duyarlılığı ve fair play hakkında farkındalık geliştirme imkanı buldular.”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE DİJİTAL SUNUMLA 113 PROJEYİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDUK”

TMOK’un çocuk ve gençliğe yönelik uyguladığı gelişim projelerinden olan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Spor Yoluyla Sosyal Uyum Projesi kapsamında projenin ikinci yıl ilk döneminde Bursa’da gerçekleştirilen 5 fiziksel sunum ve 27 Ocak 2021’de Olimpiyatevi’nden gerçekleştirilen, çocukların ise evden katıldığı iki dijital sunum ile toplam 113 proje öğrencisi ile buluştu. Projenin ilerleyen dönemlerinde OLİ, Samsun, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve bir kez daha Bursa’da öğrenciler ile bir araya gelerek Olimpizm’i anlatmayı hedefliyoruz.

Sporun birleştirici gücünü sığınmacı çocuklar ve bölge çocuklarının geliştirdiği dayanışma ile ortaya koyduk. Çocukların özgüvenlerini artırılması, ,aidiyet duygusunu geliştirdiklerini, onların karşılaştıkları zorlukları spor yoluyla aşmaları için ilham olan Proje, üç dönem daha devam ettireceğiz.”

Porsun, projenin uygulanmasında kendilerine her türlü olağanı sunan ve iyi bir ortam hazırlayan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve yönetim kurulu üyelerine, Genel Sekreter Neşe Gündoğan’a, proje sorumlusu ve profesyonel sunucu Sibel Yazgantel ve diğer görevlilere teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor