ŞİMŞEK, AVANTAJ PEŞİNDE

Adana Demirspor, bugün deplasmanda saat 21.00’de karşılaşacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Mavi-Lacivertlilerde ilk hedef buradan güzel bir sonuç yakalayıp Adana’ya avantajlı dönmek.

Bugün deplasmanda oynanacak olan Bursaspor maçı hazırlıkları döneminde takımı hiç yalnız bırakmayan başkan Murat Sancak, danışman Metin Korkmaz ve teknik direktör Cüneyt Dumlupınar takımı motive ediyor.  Antrenman sonrası bir açıklama yapan Başkan Murat Sancak, Süper Lig’e çıkabilmek için son dakikaya kadar mücadele ettiklerini belirtti. Doğrudan Süper Lig’e çıkma biletinin Hatayspor’dan sonra Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a nasip olduiğunu belirten Snacak, “Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u tebrik ediyorum. Artık play-off’a bakacağız. Süper Lig’e play-off’tan çıkmaya çalışacağız. Play-Off’taki rakibimiz Bursaspor oldu. Bursaspor güçlü bir takım, play-off’a kalan diğer takımlar da güçlü rakipler. Güzel mücadeleler olacak. Hak eden kazanır ve inşallah biz de Süper Lig’e çıkarız. Onun için öncelikle bugün oynayacağımız Bursaspor karşısında iyi bir sonuç alıp, Adana’ya mutlu dönmek olacak” dedi.

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU

Adana Demirspor’un deplasmanda oynayacağı Bursaspor karşılaşmasının hakemi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 21.00’de Bursa Belediye Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmayı İstanbul üst klasman hakemlerinden Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Kerem Ersoy yaparken, karşılaşmanın 4.hakemi de Mustafa Kürşad Filiz olarak belirlendi.

1994 RUHU HATIRLATMASI!

Adana Demirspor Kulübü resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla 1994 ruhunu hatırlattı. Adana Demirspor’un 1993-94 sezonunda Süper Lig’e play-offlarda yükseldiği sezon hatırlatıldı. 1994 sezonunda play-off ilk maçında Hatayspor’u 1-0’lık skorla geçen Mavi-Lacivertli takım, ikinci maçta Çanakkale Dardanelspor’u 2-14lik skorla mağlup ederek Süper Lig’e yükseldi. Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “1994 Ruhuyla yine, yeniden şampiyonluğa. Yaşatnı maziyi, o eski günleri” ifadelerine yer verildi.

KARTLAR SORUN OLMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu disiplin talimatı ‘Sarı kart uygulamaları’ başlıklı 95.maddesinin 5.bendinde “Bir ligde çift devreli lig usulü oynanan müsabaka veya kademelerdensonra ayrıca kademe olduğu takdirde, çift devreli usulü müsabakalarda görülen sarı kartlar ve cezalar sonraki kademelere taşınmaz” diyor. Buna göre ligin son haftasında bir oyuncu ligdeki 4.sarı kartını görüp cezalı duruma düşse de bunun hiçbir hükmü olmayacak. Yani geçersiz olacak. Bu oyuncular play-offlarda sıfır sarı kartla başlamış olacak. Bugün oynanacak ilk etap müsabakalarında tüm takımlar eşit şartlarda olacak.

VAR UYGULANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi’nin, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da TFF 1. Lig play-off maçlarında uygulanacak.

TFF’nin belirlediği statüde, play-off maçlarında VAR uygulanacağı belirtliyor. “TFF 1. Lig Play Off müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır. ” ifadeleri yer almaktadır.

TFF 1. Lig’de play-off maçlarının tamamında VAR kullanılacak. 22 ve 26 Temmuz tarihlerinde oynanacak Play-Off yarı finalleri ile 30 Temmuz’da yapılacak Play-Off finalinde Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacak. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor