ŞİMŞEK, AVRUPA HEDEFİNE YAKLAŞIYOR

Adana Demirspor, 10 haftalık galibiyet hasretine kendi saha ve seyircisi önünde Karabük’ü yenerek son vermişti. Mavi-Lacivertliler, daha sonra deplasmanda son dakikada bulduğu golle Tümosan Konyaspor’dan alınan bir puanın ardından Cumartesi günü de yine seyircisinin büyük desteğiyle çıktığı Sivasspor karşısında muhteşem oyununu 4 golle süsleyerek rakibini 4-1 yenerek çıkışını sürdürdü.

Adana Demirspor, son 3 haftada aldığı 7 puanla puanını 39’a çıkartarak ilk 5 şansını da devam ettirdi. Mavi-Lacivertliler, 5.sıradaki Kasımpaşa ile arasındaki puan farkını 4’e kadar düşürdü. Şimdi Adana Demirspor’da herkesin dilinde tekrar Avrupa kupalarına katılmanın hesapları yapılıyor. Milli maç nedeniyle verilen 15 günlük arada futbolculara Sivasspor galibiyetiyle birlikte 4 gün izin verildiği de belirtildi. Mavi-Lacivertliler, milli aradan sonra şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor’da, Sivasspor karşısında kötü oynayan hiçbir futbolcu yoktu. Sahanın en iyilerinden biri de orta sahada dinamo gibi çalışan Maestro oldu. Maestro sahada basmadık yer bırakmazken, çalışkan oyunuyla da dikkat çekti ve Sivasspor orta sahasına bir an olsun nefes aldırmadı. Mavi-Lacivertli ekibin maçın başından sonuna kadar üstün oynamasında anahtar isim olarak ön plana çıkan Maestro, 108 kez topla buluşurken, yüzde 92 isabet yakalarken, ikili mücadelenin ise 7’sini kazandı ve 1 de asist yaparak güzel oyununu süsledi.

Adana Demirspor, 90 dakikanın sonunda %67 topla oynarken, rakip kaleyi de 13 kez yokladı. Sivasspor ise maç içinde sadece 7 şut attı. Mavi-Lacivertliler 522 başarılı pas yapıp, %90 pas başarısı yakaladı. Öte yandan Adana Demirspor’un ilk golünü kaydeden Youcef Atal, gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kart dolayısıyla milli aradan sonra oynanacak Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Yusuf Sarı ve Emre Akbaba’nın milli takıma çağrılacağını savunurken, “Milli araya girdik. 8-9 oyuncumuz olmayacak. Emre Akbaba ve Yusuf Sarı milli takıma çağrılmadı. Fakat ben önümüzdeki dönemde çağrılacaklarına inanıyorum” diye konuştu. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da Adana Demirspor taraftarını överek, “Bugün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Buradan puan ve puanlar almak gerçekten zor. Taraftar baskısını sonuan kadar hissediyorsunuz” dedi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor