ŞİMŞEK DEPLASMANDA KAYIP

Trendyol Süper Lig’de bu sezon inişli çıkışlı performans sergileyen takımların başında Adana Demirspor geliyor. İç saha puan cetvelinde dördüncü sırada yer alan Mavi-Lacivertliler, deplasman tablosunda ise 16’ncı basamakta bulunuyor.

Adana Demirspor deplasmanda kayıpları oynuyor. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Mavi-Lacivertliler, beklentilerin uzağında kaldı. Bunun en büyük nedeni de Güney ekibinin iç ve dış saha maçlarında farklı performans sergilemesi. Adana Demirspor, evinde oynadığı 15 karşılaşmada 9 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Mavi-Lacivertliler bu performansıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor’nu ardından iç sahada en çok puan toplayan dördüncü takım oldu. Adana Demirspor, seyircisi önündeki başarılı performansını, rakip sahada ise sergileyemedi.  Mavi-Lacivertliler, Süper Lig’de dış sahada galip gelemeyen tek takım olarak taraftarlarını da üzdü. Hikmet Karaman’ın öğrencileri, konuk oludğu 15 maçta 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. İç saha cetvelinde 30 puanla dördüncü sırada bulunan Adana Demirspor, deplasman tablosunda ise 9 puanla 16’ncı sırada yer alıyor. Mavi-Lacivertliler, geçen sezonu her iki puan tablosunda da dördüncü olarak tamamlayarak, UEFA Konferans Ligi’ne katılma hakkı kazanmıştı.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada maçın ilk 30 dakikasında iyi bir oyun ortaya koyduklarını, ilk edvrenin son 15 dakikasında oyunun dışına çıkmaya başladıklarını belirterek, dah asonra tekrar oyunun kontrolünü eline aldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Aynı şey ikinci yarının başında ve sonuna kadar da devam etti. Hak ettiğimiz bir karşılaşma oldu. Taraftara ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten coşkuları, oyun içerisinde takımımıza katkıları büyük. Biz o 30 dakikalık oyunu 70-80 dakikalara çekip hem taraftarla birlikte coşup, hem de sahada daha çok gelişen, daha farklı şeyleri ortaya koyan bir  takım görüntüsü vereceğiz. Kadrodan 8-9 oyuncu milli takıma gidecek. Ama elimizde kalan oyuncularla hem rekabet ortamını sağlayıp hem de onları geliştirip tüm takım halinde daha farklı şeyler yapmalarını bekliyorum. Çünkü Alanya maçı, Trabzon maçı, Karagümrük, Konya deplasman ve içeride Sivas maçı. 5 maçı analiz ettiğimizde o 5 hafta içerisinde birlikte antrenman yapan, birlikte çalışan ve gelişen bir takımı bugün oyunda gördük” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor