ŞİMŞEK FİNALDE: 4-1

STAD: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt (***), Tarık Çamdal (**) (Dk.74 Adil Demirbağ **),  Mehmet Uslu, Milan Mitroviç, Joher Rassoul (***), Hasan Kılıç (***), Sinan Kurt (***) (Dk.87 Hamidou Traore *) Volkan Şen (***) (Dk.77 Berk Yıldız **), Tevfik Altındağ (***), Erkan Zengin (***), Pa Dibba (**) (Dk.77 Mehmet Akyüz *)

BURSASPOR: Çağlar Şahin Akbaba (*), Anıl Karaer (*), Kerem Can Akyüz (*) (Dk.80 Recep Aydın?), Mamadou Diarra (*), Burak Altıparmak (*) (Dk.80 Yevhen Seleznyov ?)  Tayfur Bingöl (*), Abdou Razak Traore, (*) Serdar Özkan (*), Burak Kapacak(*), Abdullahi Stehu (*), Kubilay Kanatsızkuş (*)

GOLLER: Dk.55 (Penaltıdan) Erkan Zengin, Dk.78 Joher Rassoul, Dk.88 Berk Yıldız, Dk.97 Mehmet Akyüz (Adana Demirspor), Dk.90+13 Serdar Özkan (Penaltıdan) (Bursaspor)

SARI KART: Mamadou Diarra (Bursaspor)

Adana Demirspor, ilk maçta Bursa’da 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında Adana’da rakibini 4-1 yenerek finale yükseldi.  Mavi-Lacivertliler’in finaldeki rakibi ise ilk maçta kendi sahasında 3-3 berabere kaldığı Akhisarspor’u deplasmanda 1-0 yenen Fatih Karagümrük oldu. Final maçı ise 30 Temmuz Perşembe günü oynanacak.

Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içerisinde futbolcular sevinçlerini paylaşırken, stad dışında toplanan taraftarlar da sevinç gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, stad çevresinde havai fişek  patlatıp araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu attılar.

Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. İlk 15 dakika her iki takım da kaleye gidemedi. İlk dakikalarda Adana Demirspor sağ kanattan getirdiği toplarla gol aradı. İlk yarıda her iki takımda önemli bir pozisyon yaratamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarıya Adana Demirspor daha atak başladı ve 55.dakikada ilk golüne kavuştu. Bu dakikada ceza alanında topla elle oynayan Bursalı futbolcular penaltıya neden oldu, atışı gole Çeviren Erkan Zengin Demirspor’u 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 72.dakikasında Tarık Çamdal sakatlanarak oyundan çıktı, 2 dakika sonra Bursaspor’un tehlikeli atağını kaleci Kurtuluş çıkardı.

78.dakikada muhteşem bir gol geldi. Mavi-Lacivertli ceza alanı önünde topu kapan  Joher Rassoul hızla çıktı ve rakip ceza alanı içerisinde düzgün vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

88.dakikada Erkan Zengin’in pasında topla buluşan Berk Yıldız Adana Demirspor’u 3-0 öne geçiren golü attı.

Uzatma dakikalarında Adana Demirspor Mehmet Akyüz’ün ayağından bir gol daha buldu ve skoru 4-0 yaptı.

Tam maç bu skorla bitecek derken, Bursaspor 90+13. Dakikada kazandığı penaltı vuruşunu Serdar Özkan’ın ayağından gole çevirince durumu 4-1’e getirdi ve maçta bu skorla sona erdi.

Bu arada Adana Demirspor dün karşılaştığı Bursaspor karşılaşmasında cezalı olan Başkan Murat Sancak ve Genel Menajer Metin Korkmaz’ın büyük pos posterleri maraton tribününe asıldı. Şampiyonluk yolunda çıkılan böylesine kritik bir maç öncesi menajer Metin Korkmaz’a verilne 1 yıllık cezayı protesto etmek amacı ile asılan poster TFF’na bir sitem olarak nitelendi (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor