ŞİMŞEK, LİDER ÖNÜNDE

Adana Demirspor, Süper Lig’in 6.haftasında deplasmanda Beşiktaş’a konuk oluyor. Maç yarın saat 20.00’de başlayacak. Mavi-Lacivertliler, Siyah-Beyazlılarla karşılaşacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Bu arada Çaykur Rizespor karşılaşması öncesi yapılan çalışmada sakatlanan Gökhan İnler maç kadrosundan çıkarıldı. Beşiktaş-Adana Demirspor maçını Ali Palabıyık yönetecek. Yardımcılıklarını Serkan Olguncan ile Mustafa Sönmez yaparken, Burak Pakkan da dördüncü hakem olarak görev alacak.

27 YIL SONRA KARŞI KARŞIYA

Süper Lig’e 26 yıl sonra yükselen Adana Demirspor, Beşiktaş’la 27 yıl aradan sonra ligde karşı karşıya gelecek. Sezon başında Adana’da oynanan hazırlık karşılaşması 1-1’lik beraberlikle sonuçlanırken, iki takımın oynadığı son resmi karşılaşma ise 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası’ndaydı. Adana Demirspor ilk maçta rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başarırken, Beşiktaş rövanş maçını deplasmanda 4-1 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu.

İki takım bugüne kadar Süper Lig’de 34 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Beşiktaş 16 galibiyet alırken, Adana Demirspor ise 8 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 10 maçta ise beraberlik bozulmadı. Beşiktaş’nı attığı 51 gole, Adana Demirspor 28 golle karşılık verdi. Beşiktaş’ın sahasında oynanan karşılaşmalarda Siyah-Beyazlılar 10 kez kazanırken, 7 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Adana Demirspor lig maçlarında deplasmanda galibiyet alamadı. Mavi-Lacivertliler, yalnızca 24 Aralık 2014 tarihinde oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında deplasmanda kazandı. Beşiktaş’ın sahasındaki karşılaşmalarda Siyah-Beyazlılar 36 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. İki takım arasında 15 Ekim 1998 tarihinde İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşma ise lig tarihine geçti. Beşiktaş rakibini Metin (3), Ali (4) ve Feyyaz’ın (3) attığı gollerle 10-0 yendi. Bu sonuç Süper Lig tarihindeki en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçti. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor