ŞİMŞEK UMUT VERDİ

Adana Demirspor, Alanyaspor karşısında ilk yarıyı 2-0 geride bitirdikten sonra ikinci yarıdaki oyunuyla bir ara durumu 2-2’ye getirdi. Tekrar rakibinin 3-2 öne geçmesine rağmen maçı bırkamayan ve uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrılarak hem rakibine rövanşı vermedi, hem de ikili averajda öne geçmiş oldu. İkinci yarıdaki oyun ve mücadele taraftarları memnun ederken, ilerisi için de ümit verdi.

Teknik Direktör Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncularını tebrik ederek, “2-0’dan geri dönüp 2-2’yi  yapan, daha sonra 3-2’den tekrar 3-3’ü yapan oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. 2-0’dan ve sonrasında 3-2’den dönüş yapmak ise hiç kolay değil. Çünkü 2-2’yi yakalamışsın, oyunun momentumu, oyunun temposu, oyunun motivasyonu size geçmişken skorun 3-2’ye gelmesiyle demoralize olup peşinden dördü de yiyebilirsiniz. Ama oyuncularımız maçı bırakmadı, 3-3’ü yakaladılar” diye konuştu. Karaman yeni bir takım olduklarının altını çizerek oyun içerisinde zaman zaman güzel şeylerin de olduğunu belirtti. Bunun yeterli olmadığını anlatan Karaman, “İlk devre oyuna iyi başladık. Pozisyonlarımız var. Son vuruşu iyi yapamadık. Ama iki tane bireysel hatadan gol yedik. Tabii bu bir teknik adam için çözülmesi zor bir olay. 0-0 giden bir maçta veya normal yediğiniz gollerde taktik, oyuncu değişiklikleri yapabilirsiniz. Ama bireysel hatada oyuncu değişiklikleri, sistemi, taktiği değiştirmek çok zor oluyor” dedi.

Adana Demirspor’un milli futbolcusu Yusuf Sarı, 2 kez fileleri havalandırarak maça damga vurdu. 69.dakikada sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı ceza alanı çizgisinden yaptığı sert vuruş ile takımının beraberlik golünü kaydederken, 90+7’de ise yine ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarparak filelerle buluştu ve takımını 3-3’lük beraberliği yakalamasını sağladı. Geçen hafta kendi evinde Kasımpaşa’ya mağlup olan Adana Demirspor’da Yusuf Sarı tribünlere giderek, “Düzelteceğiz abi, vallahi düzelteceğiz” dedi. Mavi-Lacivertli taraftarlar Alanyaspor maçına tribünde “Düzelteceğiz hep birlikte” şeklinde pankart astı. Karşılaşmaya istekli başlayan Yusuf Sarı ise attığı gollerle takımının 2 farklı geriden gelerek 1 puan almasında başrol oynadı. Her gol attıktan sonra taraftarlara koşarak  sevincini onlarla birlikte paylaşan Yusuf Sarı, “Bu takım daha iyi yerleri hak ediyor. Taraftarlarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için de teşekkür ediyorum “ diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor