ŞİMŞEK’İN SERİSİ BOZULDU: 3-2

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Sarper Barış Saka (**), Hakan Yemişken (**), Candaş Elbil (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Magomedaliyev (*), Svensson (*) (Dk.46 Dorukhan Toköz ), Semih Güler (*), Abdulsamet Burak (*), Abdurrahim Dursun (*), Dk.52 Yusuf Barasi ), Badou Ndiaye (*) (Dk.78 Zeneli ), Emre Akbaba (*), Yusuf Sarı (*), Belhanda (*), Yusuf Erdoğan (*), M’baye Niang (*)

YILPORT SAMSUNSPOR: Okan Koncuk (**), Mickael Tırpan (**) (Dk.90+5 Schindler ?), Satka (**), Alim Öztürk (**), Soner Gönül (**) (Dk.86 Bola ), Muhammed Gümüşkaya (**) (Dk.59 Nanu **), Taylan Antalyalı (**), Holse (**), Ntcham (**) (Dk.86 Ercan Kara ), Emre Kılınç (**), Moundilmadji (**) (Dk.90+5 Soner Aydoğdu ?)

GOLLER: Dk.27 Niang (P), Dk.70 Yusuf Barasi (Yukatel Adana Demirspor, Dk.35 Ntcham (P), Dk.45+4 Holse, Dk.64 Mondilmadji (Yılport Samsunspor)

SARI KARTLAR: Yusuf Sarı, Emre Akbaba (Yukatel Adana Demirspor), Holse, Soner Aydoğdu (Yılport Samsunspor)

Trendyol Süper Lig’in 14.haftasında Adana Demirspor ile Yılport Samsunspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi konuk ekip 3-2 kazandı. Yılport Samsunspor’a galibiyeti getiren golleri Ntcham (P), Holse ve Moundilmadji kaydetti. Adana Demirspor’un gollerini ise Nian (P) ve Yusuf Barasi kaydetti. Mavi-Lacivertliler bu sezon evinde ilk kez mağlup oldu. Adana Demirspor’un evinde oynadığı 7 karşılaşmadan 6 galibiyet 1 beraberlik serisi de bozulmuş oldu. Bu sonuçla Adana Demirspor 23 puanda kalırken önemli üç puan kaybetmiş oldu.  Mavi-Lacivertliler önümüzdeki hafta deplasmanda Galatasaray ile oynayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

24.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Abdurrahim Dursun’un sol taraftan vuruşunda top, Satka’dan döndü. İlk anda pozisyonu devam ettiren hakem Sarper Barış Saka, VAR’ın uyarısı üzerine yaptığı incelemede Satka’nın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verid. 27.dakikada Adana Demirspor’da penaltıyı Niang gole çevirince Adana Demirspor 1-0 öne geçti.

33.dakikada Satka ceza sahası içinde Emre Akbaba ile mücadelesinde yerde kaldı. Hakem Sarper Barış Saka, VAR incelemesi sonucu penaltı noktasını gösterdi. 35.dakikada penaltı atışının başına geçen Magomedaliyev topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-1’e getirdi.

43.dakikada gelişen Yılport Samsunspor atağında sahneye çıkan, Adana Demirspor stoperi Semih Güler, çok kritik bir dokunuş yaptı ve golü önledi.

45+4.dakikada Samsunspor öne geçti. Emre Kılınç’ın pasında topla buluşan Holse’nin ceza sahası dışından yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Magomedaliyev’in tüm çabasına rağmen filelerle buluştu ve Samsunspor soyunma odasına 2-1 üstünlükle gitti.

İkinci yarıda yine konuk ekip Yılport Samsunspor daha istekli ve atak gözüktü. Bunun sonucunda 64.dakikada üçüncü golü bulud. Gelişen konuk ekip atağında sahneye çıkan Marius Moundilmadji takımının üçüncü golünü kaydetti.

70.dakikada Adana Demirspor farkı 1’e indirdi. Mavi-Lacivertliler’in atağında oyuna ikinci yarı giren Yusuf Barasi’nin golüyle farkı 1’e indirdi. Bu dakikadan sonra Adana Demirspor’un beraberlik çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta Yılport Samsunspor’un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor