Şimşek’te ince hesaplar

Adana Demirspor, bu hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçından galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yaparken, diğer yandan da rakiplerinin durumuna bakıyor.

Mavi-Lacivertli ekip, 55 puanla yedinci sırada bulunuyor. Rakipleri Gazişehir FK 56 puanla 6’ncı, Altınordu ise 57 puanla 5’inci sırada bulunuyor. Bu hafta sonu oynanacak maçlarda Adana Demirspor’un Gençlerbirliği karşısında mutlak galibiyet alması gerekiyor. Ardından rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Her iki ekiple de 2’li averajı iyi olan Mavi-Lacivertlilerde rakiplerinin olası kayıplarında play-offa adını yazdıracak. Gazişehir FK deplasmanda oynayacağı Karabükspor maçından puan kaybetme olasılığının çok az olduğu gözüküyor. Öte yandan Altınordu’nun deplasmanda Giresunspor karşısında puan kaybetme ihtimalinin olduğu göz önüne alındığında, Gazişehir FK galibiyeti puanını 59’a çıkartırken, Demirspor’un galibiyetiyle puanı 58 olup, Altınordu’nun beraberliği dahilinde puanı 58’de kalacak. Bu durumda Adana Demirspor play-offa giden dördüncü takım olacak.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Hafta sonunda oynayacağımız Gençlerbirliği maçı bizim için hayati bir maç. Oradan mutlak galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Biz galip geldikten sonra, kulağımız da diğer maçlarda olacak. Bütün maçların 16.30’da oynanacak olması, diğer takımların birbirinin durumuna göre oyun oynamasını engelleyecek. En azından herkes kendi göbeğini kendi kesecek. Biz de kendi göbeğimizi keseceğiz. Futbolcularım bu maça oldukça motive durumdalar. Biz de bu maçın önemini onlara teke tek veya toplu olarak anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah maçların bittiğinde gülen taraf biz olur, taraftarlarımıza verdiğimiz sözü tutmuş oluruz” dedi. (HABER: Mehmet KOL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor