Sınava girecek öğrencilere polisten yardım eli

(HABER MERKEZİ)- Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan öğrencilerin heyecanı dün de AYT ile YDT ile devam etti. Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS dün gerçekleştirilen iki sınavın ardından sona erdi.  Alan Yeterlilik Testleri 10.15’te başlayıp 13.15’te sona erdi. Yabancı Dil testi ise 15.45’te başlayıp 17.45’de sona erdi.

Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için hem trafik hem de diğer polislerin ana cadde ve bulvarlarda görev alarak sınava girecek adaylara yardımcı olması talimatı verdi.

Bu talimat üzerine polis önceki gün olduğu gibi dün de adayların imdadına koştu. Önceki gün 83 adayı sınava yetiştiren polisler, dün de bir çok adayı sınava yetiştirdi. Bunlardan biri de Ramazan Solmaz (18) isimli genç oldu.

Yanlış okula gelen Solmaz, trafik polisi tarafından kask takılarak sınava gireceği okula zamanında yerleştirildi. Solmaz, polise teşekkür ederek, “Hayatımda unutamayacağım bir iyilik yaptınız. Siz olmasaydınız bir yıllık emeğim boşa gidecekti” dedi.

Solmaz’ın yanı sıra bir çok aday sınava yerleştirildi. Ferhat Yücel isimli bir vatandaş ise, “Sınav giriş belgemi unutmuştum. Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için kimse getiremedi. Polisleri aradım sağolsunlar onlar beni eve götürüp belgemi aldım ve sınava girebiliyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor