‘SOĞAN PARA ETMİYOR’

(HABER MERKEZİ)-Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, soğanın bu yıl alıcı bulamadığı için para etmediğini ve çiftçilerin bazılarının tarlalarını sürdüğünü bazılarının ise son bir umutla destek beklediğini vurguladı.

Mehmet Akın Doğan, Cumhurbaşkanımız ‘’bir karış toprağı bile ekin boş bırakmayın’’ diyerek çiftçilerimize destek olunacağı mesajını vermişti. Ülkesine hizmet etmek, ekonomiye katkı sağlamak isteyen çiftçilerimiz de büyük umutlarla tarlalarını boş bırakmadı ve ürünleri ekti. Gelinen noktada soğan üreticilerinin, ürününe alıcı bulamadığı için çok zor durumda kaldığını söyleyen Doğan, pandemi sürecinde alınan tedbirler sebebiyle ihracatın durdurulmasıyla yaşanan pazar kaybı, otel ve iş yerlerinin hizmet kapasitelerinin düşmesiyle azalan talep, soğanın bu sene para etmemesine sebep olduğunu belirtti. 

Tüm varlığını tarlasındaki soğanı yetiştirmek için harcayan çiftçilerimizin, özellikle 17 günlük kapanma sürecinde ürünlerini hiç satamadığı  için tarlasını sürmek zorunda kalacağını, bu yıl zarar eden üreticilerimizin gelecek yıl için tarlasını ekemeyeceğini ve ülkemizin ürün bulmakta sıkıntı yaşayabileceğini belirten Doğan, ‘’acil olarak çiftçilerimiz için destek paketi oluşturulması ve soyaya, pamuğa, ayçiçeğine verilen prim desteğinin soğana da verilmesi gerekmektedir.’’ dedi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ‘’Tarım Bakanlığımızdan İç Anadolu’daki üreticilerden alındığı gibi bölgemizden de soğanlar alınmalıdır, çiftçilerimiz bu sayede biraz da olsa rahatlatılmalıdır. Cumhurbaşkanımızdan ve Tarım Bakanlığımızdan bu konuyla ilgili desteklerini beklemekteyiz.’’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor