SONER ÇETİN, YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

ORC Araştırma Şirketi’nin 184 ilçede 22  bin 310 katılımcıyla yapılan anketinde Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin uzak ara birinci seçilirken, Türkiye genelinde bir ilke imza atmış oldu.

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili  ve Genel Başkan Yardımcıası Burhanettin Bulut, Belediye Başkan adaylarının kamuoyu yoklamalarının sonucuna göre belirleneceğini açıklarken, ORC Araştırma Şirketi’nin son anketinde Çukurova Belediye Başkanı her zaman olduğu gibi yine birinci seçildi ve böylece Türkiye’nin en başarılı ilçe Belediye Başkanı  ünvanını kazanmış oldu.

19 Kasım-1 Aralık  2023 tarihleri arasında 30 büyükşehire bağlı 184 ilçede 22 bin 310 katılımcı ile Çatı yöntemini kullanarak bir araştırma gerçekleştirdi. Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlere 4 ay gibi az bir süre kala yapılan bu önemli araştırma sonucunda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yüzde 63,7 memnuniyet oranı Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanı oldu.

ORC Araştırma Şirketi’nin sonuçları açıklamasının ardından konuşan Başkan Soner Çetin, “Çukurova halkının bize gösterdiği güven bizi gururlandırdığı kadar omuzlarımızdaki sorumluluğu da artırıyor. Biz de hemşehrilerimizin bize duyduğu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışarak hizmet ediyoruz. Onlar bize güven duyduğu sürede en iyi hizmeti vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, daha önce değişik şirketlerin yaptığı araştırmalarda 12 kez birinci, 3 kez ikinci, 3 kez de üçüncü seçilmişti.

BULUT, “BAŞKAN ADAYLARINI KAMUOYU YOKLAMALARIYLA BELİRLEYECEĞİZ”

Öte yandan CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Manavgat kampının son derece verimli geçtiğini belirtirken, Belediye Başkan adaylarının kamuoyu yoklamalarının sonucuna göre bellirleyeceklerini açıkladı.

Burhanettin Bulut, “Adaylarımızı belirlerken anketlerin sonuçlarını inceleyeceğiz, örgütlerimizi dinleyeceğiz. Bölgedeki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kanaat önderlerinin görüşlerini alacağız. Bölgeye göndereceğimiz heyetler de bölgenin nabzını tutacak” dedi.

Burhanettin Bulut, KRT TV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Anket sonuçları Pazartesi gününden itibaren işlenecek. Burdan onu da ifade edelim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sadece şu ana kadar yaptığı anket memnuniyet anketi. Önce belediye başkanlarımızın memnuniyeti alınıyor. Ama bunun dışında adaylarımız sorularak bir anket yapılmadı, arkadaşlarımız da bunu ifade ettiler. Bölgelerde hemen her yerde anket olduğu söyleniyor. Bu anketlerin Cumhuriyet Halk Partisi’yle alakası yok. Biz sadece bilinmeyen şirketlerle, ismi verilmemiş şirketlerle, hatta bir ilde birbirinden habersiz birkaç firmaya anket yaptırıyoruz. Ama bu anket sadece memnuniyet anketi. Yani belediye başkanlarımızın memnuniyet anketi. Hemen arkasına yani bu memnuniyet anketi bittikten sonra, diğer anketler başlatılacak. Elimizdeki çalışma şu şekilde;

1-Anketler,

2-Bölgedeki sivil toplum örgütleri, meslek odaları, yani kanaat önderleri buralardan alınacak bilgiler,

3-Biraz önce bahsettiğim bölgeye göndereceğimiz ekipler, içerisinde milletvekili olan arkadaşlarımız, oranın nabzını alacak.

4-Örgütlerden görüş alınacak ve en nihayetinde de bunun bir fotoğrafı çekilecek.

O çıkan fotoğraf çerçevesinde yöntem belirlenecek. Bunların birçoğu aday belirlemek için değil aslında yöntem belirlenecek. Ancak bu yöntem belirlenirken bir isim çok öne çıkıyorsa yani yüzde 60, 70’lerde ise o isim anket çalışmaları devam etmeden o atanacak. Ama tüm bunlar hala birkaç isim noktasına kalıyor ise birbiri arasında açık fark yok ise orada ön seçim yapılacak. Yöntem aslında aday belirlemede tüm yöntemler kullanılacak bir yöntem olacak” dedi.

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor