Sorunlar görülmedi

Mustafa AKKÖSE

Bugünkü yapılan siyaset halktan uzaklaşmak parti liderininin her söylediğini yerine getirmek için çaba harcıyor.
Liderler ise Türkiye’nin gerçek sorunlarını çözmek yerine günlük politikalarla zaman geçirir durumundan bir türlü uyanamıyor.
Üç aylık seçim döneminde görüldüki Belediye başkanlığına soyunanların o ilde yaşayan vatandaşlarla sıkıntılarını çözmek yerine bir oy daha nasıl alırım hesabı yapıldı.
Adana Türkiye’nin işsizlik oranında birinci sıralarda bulunması buna neden olan faktörlerin neler oldugunu araştırma, geçmişteki sanayi şehri Adana yı ayağa kaldırma yerime oy defşirmenin daha kolay olduğu görüldü.
Yine bu seçim gösterdi ki bulundukları iller de ilçelerde yaşayanların sorunu seçim değil geçim olduğu gerçeği hep ikinci planda tutuldu.
Geçici olarak kurulan tanzim satışları yerine zamanında çiftçilerimiz desteklemeseydi böyle satış yerlerine gerek kalmaz domatesi, soğanı, buğdayı, samani ve hububat ürünlerini ithal etmeye gerek kalmazdı.
31 Mart yetek seçimlerin bugünkü tablosuna bakarsak en başarılı partinin CHP ve onu takip eden partinin de MHP  olduğu görülüyor. CHP Adana, Mersin, Antakya, Ankara ve en önemlisi İstanbulu kazanırken insanların bugün bulundukları ekonomik krizi çok iyi anlatti. Buda kendisine oy olarak döndü.
İktidar partisi AKP ve onun ittifakı MHP stratejilerini ekonomi yerine beka sorununu vurguladı. Bu fikir AKP ninmi yoksa MHP nin mı  bilinmiyor ancak MHP bunu kullanıp   müttefik ortağını takip ederek belediye başkanlık sayısını artırdı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm mitinglerde ve yüzlerce televizyonlarda sadece bu konuyu işledi kardeşi kardeşe düşürecek söylemleri ile kutuplaşmayı körükledi. MHP lideri de Cumhurbaşkanını takip ederek aynı söylemleri mitinglerde paylaştı.
 İki kişinin yan yana gelemediği bir toplum yaratılmak  bizden olanların   dışındakilerin yakasına yapıştırılan terörist, partisi olmayan bir bakanın enayiler söylemlerini halk kabul etmedi ve bugünki sonuçlar çıktî.
Kim kazandı. Ekrem İmamoğlu kazandı. Mansur Yavaş kazandı Zeydan Karalar kazandı. Mersin, Antalya kazandı. Bu kazançlarının  ortak nedenleri ise sevecenlik insana hakaret etmeden tartışmak eleştirilere gülerek cevap vermeleri oldu.
Ötekileştirmediler. Bölme yerine birliği savundular.  Sonuçta istedikleri sonucu aldılar. Doğadaki yeşili sokaktaki insanı kazandılar.
Bir gerçek ortaya çıktıki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış. 31 Mart seçimlerine en güzel örnek. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor